Doe mee en deel je reiskennis!

Haarlem

Uit Wikitravel
Versie door Rein N. (Overleg | bijdragen) op 8 aug 2012 om 01:11 (Wijzigingen door Taxi023 (Overleg) hersteld tot de laatste versie door Riki)
Ga naar: navigatie, zoeken
Haarlem

Default Banner.jpg

Haarlem[1] is de hoofdstad van de Nederlandse provincie Noord-Holland.

Info

Arriveren

Per vliegtuig

Per trein

Het treinstation Haarlem heeft rechtstreekse treinverbindingen met Amsterdam (6x per uur), Zandvoort aan Zee (2x per uur, 's Zomers vaker), Beverwijk- Uitgeest (4x per uur), Alkmaar - Hoorn (2x per uur) en Leiden (4x per uur)

Per auto

Uit de richting:

  • Amsterdam: Neem de snelweg A200 naar Haarlem.
  • Rotterdam: Neem eerst de snelweg A13 richting Den Haag, Bij Rijswijk aangekomen houd nu de A4 richting Den Haag/Amsterdam aan. Vlak voor Schiphol afslaan naar de snelweg A5 richting Haarlem/Alkmaar. Aan het einde van de A5: houd links aan op de verbinding met de snelweg A9 richting Haarlem/Alkmaar. Sla af op de tweede afslag op de A9 richting A200. Kies op de rotonde de derde afslag richting Haarlem. Vervolg je via de A200/N200 richting Haarlem.

Per bus

Er zijn busstations bij het NS Station Haarlem en in de Tempeliersstraat aan de zuidzijde van het stadscentrum, alsmede bij het winkelcentrum Schalkwijk. Belangrijkste busverbinding is de "Zuidtangent", een hogfrequente busverbinding, grotendeels over een vrije busbaan van Haarlem NS via Schiphol naar Amsterdam Zuidoost.

Per boot

Rondreizen

Taxi

Een taxi vindt u via een van de taxicentrales of op een standplaats. Er is er één bij het station van Haarlem. Ook zijn er enkele in het centrum van Haarlem, waar u meestal alleen in in het weekend taxi's vindt. Bent u in Haarlem en kunt u geen taxi krijgen, dan kunt u Taxi Haarlem [2] bellen op nummer 023-5450005. Haarlemse taxichauffeurs zijn in het algemeen heel correct. Mocht u toch klachten hebben, dan kunt u dit melden aan de geschillencommissie taxivervoer. [3] Haarlem heeft sinds kort ook de twittertaxi [4] waar u het laatste taxinieuws uit Haarlem kunt volgen en ook u rit kunt bestellen.

Bekijken

Musea

  • Frans Halsmuseum[5], Groot Heiligland 62, Tel: +31 (0)23 5115775 fax +31 (0)23 5115776, email [email protected]

Leren

Werken

Kopen

Eten

Budget

Medium

Duur

Uitgaan

  • Elke 2e en 4e zaterdag Salsafeesten van Salsamotion [6] op het treinstation Haarlem. De feesten vinden plaats in de oude wachtkamer 2e klasse op perron 3a.

Overnachten

Budget

Medium

Duur

Communicatie

Veiligheid

Dagelijks leven

Rondom

  • Amsterdam - De hoofdstad van Nederland.
  • Bollenstreek - Hier zijn bloeiende tulpen en andere bloembollen te zien in het voorjaar.
  • Zandvoort - Een bekende badplaats met een racecircuit.
Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!