Doe mee en deel je reiskennis!

Gorges du Verdon

Uit Wikitravel
Versie door Porteplume (Overleg | bijdragen) op 11 nov 2013 om 21:09 (Bekijken: Verkeerd text - wordt gekopieerd en op een andere pagina geplaatst)
Ga naar: navigatie, zoeken
Gorges du Verdon

Default Banner.jpg

De Gorges du Verdon maakt deel uit een Regionaal Natuur Park gelegen in de Provence.

Begrijpen

De Gorges du Verdon lijken wel het Franse equivalent van de Grand Canyon, met een dramatische daling van 700m naar de rivier en is een uitstekende dagtrip. Temidden van het prachtig landschap van de Provence is de kloof een bezoek zeker waard.

Arriveren

Per Vliegtuig

Per Trein

Per Auto

Per Bus


Rondreizen

Langs de route D71, aan de zuidkant van de Gorge du Verdon, op de Corniche Sublime en ter hoogte van de Balcons de la Mescale, kunt u prachtige plekken vinden voor een onvergetelijk picknick. Vanaf hier krijgt u een prachtig uitzicht op een van de hoogste brug van Europa, de Pont de l’Artuby.

Bekijken

Doen

Leren

Werken

Kopen

Eten

Budget

Medium

Duur

Uitgaan

Slapen

Wie gaat wandelen in de Gorges du Verdon en aan een verblijfplaats denkt moet beslist naar het dorpje Comps-sur-Artuby en meer bepaald naar het Grand Hotel Bain. Dit hotel, destijds een stopplaats voor koetsen en genoemd naar de stichter Monsieur Bain, gaat sinds 1737 van vader op zoon. Het is hiermee wellicht een van de oudste hotels in Frankrijk. (Terug te vinden in de Logis de France)

Budget

Medium

Duur

Communicatie

Veiligheid

Volgende bestemmingen

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!