Doe mee en deel je reiskennis!

Genève

Uit Wikitravel
Versie door 84.87.226.241 (overleg) op 30 jun 2012 om 16:52 (Per vliegtuig)
Ga naar: navigatie, zoeken
Genève

Default Banner.jpg

Genève is een stad in Zwitserland.

Info

Genève is de tweede stad van Zwitserland; de stad ligt aan de zuidpunt van het prachtige Meer van Genève, of Lac Léman zoals de Zwitsers het noemen. De stad is vrijwel geheel omgeven door Frans grondgebied en staat alleen via het meer en een smalle corridor in verbinding met de rest van het land.

Arriveren

Per vliegtuig

Het vliegveld Cointrin ligt tegen de Franse grens aan. Omdat in Genève een veelvoud van internationale organisaties kantoor houdt, zijn er vluchten naar alle belangrijke bestemmingen in de wereld.

Vanuit Nederland vliegen KLM en Easy Jet meerdere malen per dag van Schiphol naar Genève.

Er rijdt iedere 10 minuten een trein van het station Genève Aeroport naar het station Genève Cornavin. De meeste treinen rijden daarna als IC of sneltrein verder Zwitserland in, onder andere naar Zurich Flughafen, Basel en Bern.

Per trein

Het treinstation Genève Cornavin is het centraalstation van Genève. IC- en ICN-treinen rijden tenminste ieder uur naar Basel, Bern, Neuchatel, Zurich en St.Gallen . De SNCF rijdt TGV-diensten vanuit Parijs Gare de Lyon naar Genève Cornavin en vanuit Zuid-Frankrijk naar Genève Cornavin. Ook rijdt er een aantal sneltreinen per dag tussen Genève Cornavin en Lyon Perrache. SBB in samenwerking met Trenitalia rijdt met rechtstreekse treinen tussen Genève Cornavin en Milaan.

Op de zuidelijke Rhône-oever ligt het station Genève Eaux-Vives. Hiervandaan vertrekken regionale treinen naar Anemasse en Evian les Bains in Frankrijk.

Per auto

Genève ligt aan de Zwitserse A1 (Franse Grens-Genève-St.Gallen). Het vliegeveld heeft een directe toegangsweg vanuit Frankrijk.

Per bus

Per boot

Op het meer van Genève (Lac Léman) kun je rondvaarten maken met grote salonboten. Eigenlijk zijn het gewoon lijndiensten die helemaal naar de andere kant van het meer varen, o.a. naar Montreux.

Rondreizen

Bekijken

 • Romaans-gotische kathedraal Sint Peter, uit 1232
 • Huis waar Jean-Jacques Rousseau geboren is
 • Raadhuis, uit de 15e eeuw
 • Engelse tuin
 • Botanische tuin
 • Internationale Autosalon Genève
 • Fontein - Jet d'Eau
 • Museum van het Rode Kruis en de Rode Halve Maan
 • Gebouw van de Verenigde Naties (Volkenbondpaleis)
 • Internationale reformatiegedenkstandbeeld, let hier op de Nederlandse tekst van Willem van Oranje!
 • Servetus-gedenksteen

Doen

Leren

Werken

Kopen

Eten

Budget

Medium

Duur

Uitgaan

Overnachten

Budget

Medium

 • NH Geneva Airport [1], Gelegen op 2 km van Genève International Airport, het treinstation en het Palexpo-congrescentrum. NH Hotels beschikt over 2 hotels in Genève. [2]

Duur

Communicatie

Veiligheid

Dagelijks leven

Rondom

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!