Doe mee en deel je reiskennis!

Gatineau: verschil tussen versies

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
Gatineau

Default Banner.jpg

(Pagina aangemaakt: '''Gatineau''' is een stad aan de Ottawa rivier in Quebec op de grens met Ontario, Canada. ==Info== Met meer dan 200,000 inwoners, is dit een stad die het resultaat ...)
 
(Rondom)
(4 tussenliggende versies door 3 gebruikers niet weergegeven)
Regel 3: Regel 3:
  
 
==Info==
 
==Info==
Met meer dan 200,000 inwoners, is dit een stad die het resultaat is na het samenvoegen van de al iets oudere steden Gatineau, Hull, Aylmer, Masson-Anger and Buckingham.  
+
Met meer dan 200,000 inwoners, is dit een stad die het resultaat is na het samenvoegen van de al iets oudere steden Gatineau, Hull, Aylmer, Masson-Anger and Buckingham. Gatineau ligt tegenover de hoofdstad van Canada, [[Ottawa]].
  
 
==Arriveren==
 
==Arriveren==
Regel 20: Regel 20:
  
 
==Bekijken==
 
==Bekijken==
 +
De belangrijkste bezienswaardigheden zijn het '''Musée Canadien des civilisations''' (het drukst bezochte museum van Canada), het '''Domaine Mackenzie-King''' (het huis van de voormalige eerste minister van Canada), en de waterkrachtcentrale '''Centrale des Rapides-Farmers'''. Bij de stadsgrenzen ligt het '''Gatineau-park''' met een oppervlakte van 356 km² en wandelpaden met een lengte van 125 kilometer (waarvan 90 kilometer ook als fietspad dient).
  
 
==Doen==
 
==Doen==
Regel 57: Regel 58:
 
{{Str}}
 
{{Str}}
  
{{IsIn|Quebec}}
+
{{IsIn|Québec}}
  
[[de:Gatineau]]
+
[[es:Gatineau]]
 
[[en:Gatineau]]
 
[[en:Gatineau]]
[[pt:Gatineau]]
+
[[fr:Ottawa-Gatineau]]
 +
[[it:Gatineau]]
  
 
[[wikipedia:Gatineau]]
 
[[wikipedia:Gatineau]]

Versie van 16 jan 2012 om 21:07

Gatineau is een stad aan de Ottawa rivier in Quebec op de grens met Ontario, Canada.


Info

Met meer dan 200,000 inwoners, is dit een stad die het resultaat is na het samenvoegen van de al iets oudere steden Gatineau, Hull, Aylmer, Masson-Anger and Buckingham. Gatineau ligt tegenover de hoofdstad van Canada, Ottawa.

Arriveren

Per vliegtuig

Per trein

Per auto

Per bus

Per boot

Rondreizen

Bekijken

De belangrijkste bezienswaardigheden zijn het Musée Canadien des civilisations (het drukst bezochte museum van Canada), het Domaine Mackenzie-King (het huis van de voormalige eerste minister van Canada), en de waterkrachtcentrale Centrale des Rapides-Farmers. Bij de stadsgrenzen ligt het Gatineau-park met een oppervlakte van 356 km² en wandelpaden met een lengte van 125 kilometer (waarvan 90 kilometer ook als fietspad dient).

Doen

Leren

Werken

Kopen

Eten

Budget

Medium

Duur

Uitgaan

Overnachten

Budget

Medium

Duur

Communicatie

Veiligheid

Dagelijks leven

Rondom

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!