Doe mee en deel je reiskennis!

Galicië

Uit Wikitravel
Versie door Gentenaar (overleg | bijdragen) op 10 jun 2014 om 19:23 (Aanpassingen)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

Europa : Iberisch Schiereiland : Spanje : Galicië
Ga naar: navigatie, zoeken
Galicië

Default Banner.jpg

Galicië is een autonome regio in het noordwesten van Spanje.

Regio's[bewerken]

Steden[bewerken]

Andere Bestemmingen[bewerken]

Info[bewerken]

Galicië ligt in het noordwesten van het Iberisch schiereiland en is altijd al een zeer apart deel van Spanje geweest. Dit werd en wordt veroorzaakt door onder andere het klimaat, waardoor Galicië een veel groener deel van Spanje is, en doordat bijvoorbeeld de Moren het gebied nooit hebben veroverd, waardoor het gebied lang zijn gebruiken en gewoontes heeft kunnen behouden. Galicië is bekend om zijn kust, waar spectaculaire rotsformaties en kleine idyllische vissersdorpjes elkaar afwisselen, om het groene binnenland met vele rivieren en typische huizenbouw, en natuurlijk om Santiago de Compostela, het eindpunt van de wereldberoemde pelgrimsroute, waar pelgrims en andere bezoekers zich aan de prachtige architectuur kunnen vergapen.

Taal[bewerken]

In Galicië zijn er 2 officiële talen, namelijk Spaans en Galicisch. Galicisch is een soort van mengelvorm van Keltisch, Portugees en Spaans. Vaak worden dingen zoals namen van steden in die 2 talen aangegeven.

Arriveren[bewerken]

Rondreizen[bewerken]

Bekijken[bewerken]

Routes[bewerken]

Doen[bewerken]

Eten[bewerken]

Uitgaan[bewerken]

Veiligheid[bewerken]

Rondom[bewerken]

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!

Regio's van Spanje

Andalusië · Aragon · Asturië · Balearen · Baskenland · Canarische Eilanden · Cantabrië · Castillië-La Mancha · Castillië en León · Catalonië · Extremadura · Galicië · Madrid · Murcia ·Navarra · Rioja · Valencia · Ceuta · Melilla

Create category