Doe mee en deel je reiskennis!

Estland: verschil tussen versies

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
Estland

Default Banner.jpg

k (robot Erbij: hu:Észtország)
k (wat correcties)
Regel 16: Regel 16:
 
}}
 
}}
  
'''Estland''',[http://www.visitestonia.com] is een van de drie [[Baltische Landen]] in [[Oost-Europa]]. Het land heeft grenzen met [[Letland]] en [[Rusland]] en een kustlijn aan de Baltische Zee en aan de Golf van Finland.
+
'''Estland''',[http://www.visitestonia.com] is een van de drie [[Baltische staten]] in het noord-oosten van [[Europa]]. Het land heeft grenzen met [[Letland]] en [[Rusland]] en een kustlijn aan de Baltische Zee en aan de Golf van Finland.
  
 
==Regio's==
 
==Regio's==

Versie van 23 aug 2009 om 05:22

noframe
Locatie
noframe
Vlag
En-flag.png
Beknopt
Hoofdstad Tallinn
Regering Parlementaire republiek
Munt Estse kroon (EEK)
Oppervlakte totaal: 45.226 km²
Bevolking 1.324.333 (schatting juli 2006)
Taal Ests (officieel), Russisch, Fins, overig
Religie Luthers, Russisch Orthodox, Ests Orthodox, Baptist, Methodist, Adventist van de zevende dag, Rooms Katholiek, Joods
Elektriciteit 220V/50Hz (Europese stekker)
Oproepcode +372
Internet TLD .ee
Tijdzone UTC+2


Estland,[1] is een van de drie Baltische staten in het noord-oosten van Europa. Het land heeft grenzen met Letland en Rusland en een kustlijn aan de Baltische Zee en aan de Golf van Finland.

Regio's

Kaart van Estland

Estland is verdeeld in 15 provincies (maakonnad)

Steden

Andere bestemmingen

Reizigers kunnen deze plaatsen bezoeken op hun eigen of op een begeleide reis zoals TrekBaltics reizen [3].

Info

Arriveren

In 2000 reisden 1.3 miljoen buitenlandse bezoekers naar Estland, wiens reizen gepland waren door reisagenten en tour operators, volgens Estlandse Statistieken [4]. In 2005 was dit aantal gegroeid tot 1,8 miljoen, een toename van bijna 38 procent.

Paspoort en visa

Voor ingezetenen van de landen in de Europese Unie geldt dat ze zich vrijelijk binnen de EU mogen verplaatsen. Zeker voor toeristische bezoeken geldt dit. In het geval u ergens wilt gaan werken, kan dit meestal ook, maar let vooral op de regels met betrekking tot werken voor de recenter toegetreden landen.

Wie niet de nationaliteit van een van de EU-landen bezit maar wel legaal aanwezig is in een van de landen die zich bij het Schengenakkoord hebben aangesloten, kan zonder problemen door zo'n land reizen. Een geldig paspoort en visum of verblijfsdocument dient wel getoond te kunnen worden.

Wel heeft iedereen die op reis gaat, te allen tijde, een geldig paspoort of ID-kaart nodig. In deze landen is de identiteitskaart een geldig reisdocument voor onderdanen van een van de genoemde landen: Andorra; België; Bulgarije; Cyprus; Denemarken; Duitsland; Estland; Finland; Frankrijk; Griekenland; Groot-Brittannië en Noord-Ierland (inclusief de Kanaaleilanden); Hongarije; Ierland; Italië; Kroatië; Letland; Liechtenstein; Litouwen; Luxemburg; Malta; Monaco; Nederland; Noorwegen; Oostenrijk; Polen; Portugal (inclusief Madeira en de Azoren); Roemenië; San Marino; Slovenië; Slowakije; Spanje (inclusief de Canarische eilanden); Tsjechië; Turkije; IJsland; Zweden; Zwitserland.

Ook huisdieren hebben een paspoort nodig met daarin diverse verplichte inentingen en datachip, controle vindt zeer regelmatig plaats. Zonder juiste en tijdige inentingen en chip is toegang tot het land voor huisdieren verboden.

Neem bij twijfel contact op met de dichtstbijzijnde ambassade of consulaat van het betreffende land.

Per vliegtuig

Vanaf grote Europese and wereldwijde steden is Tallinn (400.000 inwoners) bereikbaar per vliegtuig met o.a. Estonian Air, KLM, Lufthansa, Czech Airlines, SAS en Easyjet. Tallinn is minder dan drie uur vliegen vanaf Amsterdam en Brussel.

Per trein

Treinreizen kunnen ondanks de opkomst van de budgetluchtvaartmaatschappijen nog steeds een goedkope en zeker gerieflijke optie voor vervoer zijn.

Momenteel zijn in België online alleen tickets te bestellen voor de buurlanden en een paar populaire steden wat verderop. Overige tickets kunnen alleen maar telefonisch of aan de balie worden aangeschaft.

Het is echter wel goed mogelijk om je treinreis vanaf huis uit te stippelen. De sites die hieronder staan vermeld geven niet alleen informatie over de reizen vanuit de Benelux maar ook bijvoorbeeld de treinverbindingen tussen Moskou en Madrid.

Via deze link kom je op de site van de Belgische spoorwegen: [5].

Dit is het online Internationale loket van de Nederlandse Spoorwegen: [6].

Zowel in België als in Nederland is het in alle treinen verboden te roken.

Per auto

Een autoreis naar Estland is meestal niet voor de hand liggend. De wegen ernaartoe zijn over het algemeen redelijk tot goed. Er zijn twee gangbare routes: De route van Duitsland via Polen Litouwen (evt. met passage door Kaliningrad-enclave, Rusland), Letland naar Estland. Vaker wordt echter een tocht via Duitsland, Denemarken en Zweden met een overtocht naar Tallinn gebruikt.

Per bus

Per boot

Rondreizen

Taal

Kopen

Kosten

Eten

Uitgaan

Overnachten

Leren

Werken

Veiligheid

Gezondheid

Respect

Contact

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!


Landen in Europa: (Balkan, Baltische staten, Benelux, Britse en Ierse eilanden, Centraal-Europa, Iberisch Schiereiland, Kaukasus, Scandinavië)

Albanië · Andorra · België · Bosnië en Herzegovina · Bulgarije · Cyprus · Denemarken · Duitsland · Estland · Finland · Frankrijk · Georgië · Griekenland · Hongarije · IJsland · Ierland · Italië · Kroatië · Letland · Liechtenstein · Litouwen · Luxemburg · Macedonië · Malta · Moldavië · Monaco · Montenegro · Nederland · Noorwegen · Oekraïne · Oostenrijk · Polen · Portugal · Roemenië · Rusland · San Marino · Servië · Slovenië · Slowakije · Spanje · Tsjechië · Turkije · Vaticaanstad · Verenigd Koninkrijk · Wit-Rusland · Zweden · Zwitserland

Werelddelen

Afrika · Antarctica · Azië · Europa · Noord Amerika · Oceanië · Zuid Amerika