Doe mee en deel je reiskennis!

Ecuador: verschil tussen versies

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
Ecuador

Default Banner.jpg

(Regio's)
(Steden)
Regel 43: Regel 43:
 
* [[Riobamba]]
 
* [[Riobamba]]
 
* [[San Lorenzo (Ecuador)|San Lorenzo]]
 
* [[San Lorenzo (Ecuador)|San Lorenzo]]
 +
* [[Otavalo]]
 +
* [[Baños]]
  
 
==Andere bestemmingen==
 
==Andere bestemmingen==

Versie van 14 mei 2009 om 14:24

noframe
Locatie
noframe
Vlag
Ec-flag.png
Beknopt
Hoofdstad Quito
Regering Republic
Munt US dollar (USD)
Oppervlakte total: 283.560 km2
water: 6.720 km2
land: 276.840 km2
Bevolking 13.547.510 (schatting juli 2006)ta
Taal Spaans (officieel), Amerindiaanse talen (bijzonder Quechua)
Religie Roman Catholic 95%
Elektriciteit 110-220V/60Hz (VS- & Europese stekker)
Oproepcode +593
Internet TLD .ec
Tijdzone UTC-5

Ecuador is een land in Zuid-Amerika, gelegen aan de westkant ervan en grenst in het noorden aan Colombia, in het oosten en zuiden aan Peru, en in het westen aan de Stille Oceaan.

Regio's

Ecuador is in vier zones of regio's in te delen:

  • De kust (Costa)
  • De Andes (Sierra)
  • De Amazone (Oriente)
  • Galápagoseilanden

Het klimaat en de flora en fauna wijken per regio sterk af.

Steden

De hoofdstad is Quito. De grootste stad van het land is Guayaquil. Enkele andere steden zijn:

Andere bestemmingen

Info

Taal

In Ecuador spreekt men Spaans en 'Quichua', de taal van de gelijknamige Quichua indianen, die grote gebieden van Ecuador, Bolivia en Peru bevolken.
De oorspronkelijke Quichua komen waarschijnlijk uit Qhiswa (‘warme vallei’) ten zuiden van de stad Cuzco in Peru. Zij waren een van de eerste volkeren die door de Inca’s (hun buren) werden ingelijfd. De taal van de Quichua indianen werd al snel het lingua franca in het steeds verder uitbreidende Incarijk. Na de komst van de conquistadores werd Spaans de algemene voertaal in Zuid-Amerika en nam het aantal moedertaalsprekers van het Quichua af. Over heel Zuid-Amerika zijn er echter nog altijd ruim 13 miljoen mensen die Quichua spreken, in bijna alle gevallen gaat het hier om Quichua indianen, de oorspronkelijke bewoners van het voormalige Incarijk.

Arriveren

Rondreizen

In Ecuador kun je prima op eigen gelegenheid rondtrekken. Houd alleen rekening met de mogelijkheid dat hotels in het hoogseizoen vol zitten en dat bussen (door de onherbergzaamheid is het treinnetwerk nauwelijks noemenswaardig) niet altijd even regelmatig rijden.
Qua bereikbaarheid van bezienswaardigheden die buiten grote steden liggen (bijvoorbeeld Ingapirca) is het in Ecuador het makkelijkste om een excursie bij een lokale touroperator boeken. Deze zijn meestal te vinden aan het centrale plein van een stad en kun je een dag van tevoren reserveren.

Heb je geen zin om alles op eigen houtje te doen, dan kun je een rondreis via een touroperator boeken. Dit kan bij aankomst in Quito bij een lokale agent, maar kan ook vanuit Nederland. Koning Aap ([1])en Baobab ([2])zijn goede aanraders voor avontuurlijke reizigers die zo min mogelijk zelf willen regelen en toch op eigen gelegenheid plaatsen willen ontdekken.

Bekijken

Routes

Doen

Eten

Uitgaan

Veiligheid

Rondom

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!

Landen in Amerika

Antigua en Barbuda · Argentinië · Belize · Bolivia · Brazilië · Canada · Chili · Colombia · Costa Rica · Ecuador · El Salvador · Guatemala · Guyana · Honduras · Mexico · Nicaragua · Panama · Paraguay · Peru · Suriname · Uruguay · Venezuela · Verenigde Staten van Amerika

Niet zelfstandig: Falklandeilanden · Frans-Guyana

Werelddelen

Afrika · Antarctica · Azië · Europa · Noord Amerika · Oceanië · Zuid Amerika