Doe mee en deel je reiskennis!

Costa Brava

Uit Wikitravel
Versie door 87.223.149.108 (overleg) op 5 feb 2008 om 14:04 (Info)
Ga naar: navigatie, zoeken
Costa Brava

Default Banner.jpg

De Costa Brava is de naam van de Catalaanse kuststreek van de Franse grens tot en met Blanes, circa 60 kilometer ten noorden van de stad Barcelona en is gelegen in noordoosten van het Iberisch schiereiland aan de Middellandse Zee. De streek is geliefd en populair bij toeristen en vakantiegangers en hier liggen daarom veel badplaatsen om deze onder te brengen. Blanes is de zuidelijkste badplaats van deze Costa.

Het strand van Lloret de Mar, een bekende badplaats aan de Casta Brava

Steden

Andere Bestemmingen

Info

·Bungalow Park & Camping Sant Pol, [1]. Delicious and cosy bungalow park in Sant Feliu de Guíxols, just 350m from the beach of S'Agaró. Their excellent wooden houses will let you have a wonderful quiet holidays in a small resort for families with small children, on the Costa Brava. ·Camping Neus in l'Escala, [2]. Peace and quiet in the middle of a forest, at only 850m from the beach of Cala Montgó. Huge pitches for caravans and special terraced pitches for small tents. Friendly staff and plentiful shade, on the Costa Brava. Swimming-pool & tennis too.

Taal

Naast het Spaans wordt, in deze regio, het Catalaans veel gesproken. De Catalanen zijn een trots volk en hoewel onderdeel van Spanje, proberen ze zich duidelijk te onderscheiden. Het spreken van een paar woorden Catalaans in plaats van Spaans wordt dan ook zeer gewaardeerd.

Arriveren

Van uit Nederland en België is de Costa Brava per auto, bus, trein en vliegtuig te bereiken.

Vliegtuig

Vlieg naar Gerona of Barcelona.

Auto

Vanuit Nederland via België, en Frankrijk.

Bus

Reis vanaf onder andere Amsterdam of Brussel met een Eurolines-bus.

Een niet erg avontuurlijke mogelijkheid is een een busreis als pakketreis te boeken via touroperator en reisbureau.

Trein

Rondreizen

Bekijken

Routes

Doen

Eten

Uitgaan

Veiligheid

Rondom

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!