Doe mee en deel je reiskennis!

Cochin

Uit Wikitravel
Versie door Gentenaar (overleg | bijdragen) op 28 feb 2011 om 18:48 (Per Vliegtuig)
Ga naar: navigatie, zoeken
Cochin

Default Banner.jpg

Chinese visnetten bij Fort Kochi.

Cochin (Malayalam: കൊച്ചി), ook bekend als Kochi, is de op één na grootste stad in de Indiase deelstaat Kerala. De stad is gelegen in het district Ernakulam en de gemeente heeft 596.473 inwoners (2001). De agglomeratie heeft echter 1.355.406 inwoners (2001), waarmee het de grootste agglomeratie van Kerala is en één van de snelst groeiende stedelijke gebieden in India.

Begrijpen

De gemeente Cochin (Kochi) bestaat uit 70 wards. De voormalige gemeenten Fort Kochi, Mattancherry en Ernakulam zijn sinds de fusie in 1967 stadsdelen van Cochin. De gemeente heeft zijn hoofdkwartier in Ernakulam.

De stad is een belangrijke havenstad en is al eeuwenlang het centrum van handel in specerijen. Cochin werd in een vroeg stadium de "Koningin van de Arabische Zee" genoemd.

Arriveren

Kaart van Cochin en omgeving.

Per Vliegtuig

De internationale luchthaven van Cochin [1] (IATA: COK, ICAO: VOCI) bevindt zich in Nedumbassery op 29 kilometer van het stadscentrum. Het is de grootste luchthaven van Kerala en één van de belangrijkste van India. Er zijn vooral vluchten naar bestemmingen in het Midden Oosten en de rest van Azië. Daarnaast zijn er ook chartervluchten uit Europa en de Verenigde Staten.

Per Trein

Per Auto

Per Bus

Per Boot

Rondreizen

Zien

Doen

Leren

Werken

Kopen

Eten

Budget

Medium

Duur

Uitgaan

Slapen

Budget

Medium

Duur

Communicatie

Veiligheid

Volgende bestemmingen

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!