Doe mee en deel je reiskennis!

Chimborazo reservaat

Uit Wikitravel
Amerika : Zuid-Amerika : Ecuador : Chimborazo reservaat
Ga naar: navigatie, zoeken
Chimborazo reservaat

Default Banner.jpg

Het Chimborazo reservaat ligt in de Andes van Ecuador.

Het reservaat

Het reservaat is genoemd naar de Chimborazo, een dode vulkaan in de Andes. De Chimborazo heeft een hoogte van 6310 meter en is daarmee de hoogste vulkaan van Ecuador. Op de top van de vulkaan ligt eeuwige sneeuw.
Het gehele reservaat ligt op een minimale hoogte van 3500 meter en heeft prachtige vergezichten op hoge bergen. Langs de flank van de Chimborazo ligt een speciaal vicuña reservaat waar je makkelijk deze zeldzame wilde broer van de lama tegen kunt komen. Met wat meer geluk zie je ook de de 'Ster van Ecuador', een kolibrie die op grote hoogte leeft.


Klimaat

Het maakt niet uit in welk seizoen je in het Chimborazo reservaat komt, het is er altijd behoorlijk koud door de hoogte. Kom je bij de eeuwige sneeuw, dan moet je je helemaal dik inpakken.

Het reservaat in gaan

Het reservaat ligt op ongeveer een half uur rijden van Riobamba. Vanuit daar kun je via een goed geasfalteerde weg een heel eind het reservaat in rijden. Je kunt vervolgens de auto laten staan en verder wandelen, maar doet dit wel altijd met een ervaren gids die de weg kent en weet waar je op moet letten bij hoogteziekte.

Entreekaartjes/Vergunningen

De entree tot het reservaat kost $10,-, het kan zijn dat je extra moet betalen als je in het reservaat wil kamperen.

Je in het reservaat verplaatsen

De geasfalteerde weg tussen Baños en Riobamba loopt dwars door het reservaat heen. Neem je een lijnbus of georganiseerde tour tussen deze twee steden zonder tussenstop in het reservaat is de kans toch groot dat je de vulkaan (van afstandje) en de eeuwige sneeuw ziet.
Het is natuurlijk leuker om vanuit Riobamba een tour met een jeep te doen, van de weg af het reservaat in te rijden en een trektocht te maken. Er zitten in Riobamba diverse lokale aanbieders die trektochten, al dan niet met kampeerovernachtingen.

Zie

De hoogtepunten van het reservaat zijn de Chimborazo vulkaan (je hoeft hem niet te beklimmen om hem te bewonderen), de eeuwige sneeuw en het vicuña reservaat. Daarnaast bestaat het gehele gebied uit prachtige, ruige natuur.

Doe

Er is eigenlijk maar één activiteit die je in dit reservaat kunt doen en dat is een trektocht maken. In Riobamba zijn diverse lokale aanbieders te vinden bij wie je trektochten kunt boeken, al dan niet met kampeerovernachting(en).
De hoogte en lengte van de trektocht (houd er rekening mee dat hoe hoger je komt, hoe minder uithoudingsvermogen je hebt!) bepalen de zwaarte van de tocht.

Kopen

Het reservaat heeft geen winkels, dus zorg dat je al je benodigdheden (kampeeruitrusting, warme kleding, eten en drinken) in Riobamba inslaat.

Eten

Drinken

Slapen

Veiligheid

Vertrekken

Dit artikel is bruikbaar. Een aantal significante secties is goed genoeg om dit artikel bruikbaar voor een avontuurlijk persoon te maken. Dit artikel kan een gidsartikel worden, door erin te duiken en het uit te breiden!

Create category