Doe mee en deel je reiskennis!

Charkov

Uit Wikitravel
Versie door Gentenaar (Overleg | bijdragen) op 20 feb 2012 om 02:00 (Budget)
Ga naar: navigatie, zoeken
Charkov

Default Banner.jpg

Charkov [1] (soms ook gespeld als Kharkiv (Oekraïens: Харків, Russisch: Хaрьков)) is een stad in het noordoosten van Oekraïne. De stad heeft ongeveer 1,5 miljoen inwoners en is één van de speelsteden tijdens het Europees kampioenschap voetbal in 2012.

Info

Charkov werd in het midden van de 17e eeuw gesticht door kozakken. Van 1917 tot 1934 was het de hoofdstad van de Oekraïense SSR, totdat Kiev deze functie overnam.

In Charkov bevindt zich een van de grootste pleinen van Europa, het Vrijheidsplein, dat op wereldschaal alleen door het Plein van de Hemelse Vrede in Peking wordt overtroffen.

Arriveren

Per vliegtuig

De internationale luchthaven van Charkov [2] (IATA: HRK, ICAO: UKHH) ligt 12,5 kilometer ten zuidoosten van het stadscentrum.

Per trein

Het station Charkov-Passazhyrskyi ligt vlakbij het centrum van de stad. Het metrostation Pivdenny Vokzal (метро Пiвденний вокзал) bevindt zich onder het station. Er rijden dagelijks treinen naar de belangrijkste steden in Oekraine. Bestel je tickets online op [3].

Per auto

Per bus

Per boot

Rondreizen

Charkov heeft sinds 1975 een metro, de metro van Charkov [4] (Oekraïens: Харкiвський метрополiтен, Charkivsky metropoliten) is het belangrijkste middel van openbaar vervoer in de stad. Er zijn drie lijnen die worden aangeduid met de kleuren rood, blauw en groen.

Bekijken

  • Zoo van Charkov (Зоопарк) [5], Sums'ka 35 (Metrostation Universytet) - De zoo van Charkov is één van de grootste (22 hectare) en drukste van het land.
  • Minispoorweg voor kinderen (Детская железная дорога) [6] , Park Gorkogo (Trams 13 en 22, trolleybus 2 en 40 - uitstappen aan Detskaya zheleznaya doroga) - De sporen hebben een lengte van ongeveer 3 kilometer. Open van 1 mei tot 31 oktober.

Doen

Charkov heeft meerdere voetbalclubs waarvan Metalist Charkov en FK Charkov de bekendste zijn. Bezoek het Metaliststadion waar in juni 2012 ook wedstrijden voor het Europees Kampioenschap voetbal zullen plaatsvinden.

Leren

Werken

Kopen

Eten

Budget

  • Puzata Hata (Пузата хата) [7], Sumskastraat 2, Tel.: (057) 703 29 29. Snelle bediening en zeer goedkoop naar westerse begrippen.

Medium

Duur

Uitgaan

Overnachten

Budget

Medium

  • Aurora Hotel [8] (e-mail: [email protected]), ул. Артема (Artemastraat) 10/12, Tel.: +38 (057) 752-40-40 - Centraal gelegen hotel.

Duur

Communicatie

Veiligheid

Dagelijks leven

Rondom

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!