Doe mee en deel je reiskennis!

Charente-Maritime: verschil tussen versies

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
Charente-Maritime

Default Banner.jpg

(Regio's)
Regel 2: Regel 2:
  
 
==Regio's==
 
==Regio's==
 +
*[[Jonzac]]
 +
*[[Rochefort]]
 +
*[[La Rochelle]]
 +
*[[Saintes]]
 +
*[[Saint-Jean-d'Angély]]
 +
*[[Île d'Oléron]]
 +
*[[Île de Ré]]
 +
*[[Île d'Aix]]
 +
*[[Île Madame]]
  
 
==Steden==
 
==Steden==

Versie van 18 jul 2008 om 17:48

Charente-Maritime is in Frankrijk.

Regio's

Steden

Andere Bestemmingen

Info

adres + website van de toeristische dienst van Charente Maritime:

http://www.charente-maritime.org/

Maison de la Charente-Maritime 85, boulevard de la République 17076 LA ROCHELLE CEDEX 09 Tél : 05 46 31 71 71 Fax : 05 46 31 71 70

Reisgidsen:

Trotter reisgids Poitou-Charentes, ANWB reisgids Atlantische kust, ANWB resigids Frans Atlantische kust,

Taal

Arriveren

Rondreizen

Bekijken

Streekoverzicht

De eilanden: Île de Ré, Île d'Oléron, Île d'Aix. Belangrijke steden: La Rochelle, Saintes, Rochefort, Royan, Saint-Jean-d'Angély

Natuurlijke attractiefactoren: Marais Poitevin Réserve naturelle de Moëze Pôle-Nature de Vitrezay Parc de l'Estuaire Réserve de Lilleau des Niges Écomusée du Marais Salant Marais aux oiseaux Port des Salines Réserve Naturelle du marais d’Yves Cabane de Moins Réserve Naturelle de Moëze Pierre de Crazannes Station de Lagunage Asinerie du Baudet du Poitou Maison de la Forêt Ferme des Oiseaux

Kastelen en Burchten: Fort Boyard Fort Louvois Le Château de Crazannes Le Château de Panloy Le Château de Nieul-les-Saintes Le Château de Douhet Le Château de la Roche Courbon Le Château de la Gataudière Le Château des Enigmes Balade en barque à Jonzac Le Château de Beaulon Le Château de Montendre Le Château de Montguyon Le Château de Dampierre.

Kerken en abdijen: Abbaye aux Dames Saint-Palais

Saint-Eutrope

Saint-Pierre

Chapelle des Jacobins Het prachtige gotische venster (15de eeuw) beheerst de gehele oostelijke zijde en is een juweel van spitsboog architectuur in het zuidwesten.

Musea: Het aquarium van La Rochelle

Arc de Germanicus: Dit is een archeologisch museum gelegen te Saintes. Hier bevinden zich overblijfselen van het middeleeuwse Mediolanum Santonum: zuilen, kapitelen, reliëfs, torso's.

Musée des Beaux Arts: In het voormalige Hôtel du Présidial (17de eeuw) gelegen te Saintes, zijn schilderijen te zien, o.a. een prachtige Allégorie de la terre, die aan de 'Fluwelen' Bruegel wordt toegeschreven, en keramiek uit de Saintonge. In het Musée éducatif de préhistoire wordt de prehistorie uitgelegd aan de hand van tabellen en afbeeldingen van werktuigen.

La corderie royale

Le Musée d’Art et d’Histoire

Maison de Pierre Loti

Gastronomie: Fines de Claires: Oesters van Bassin-Marennes,

Doen

Eten

Uitgaan

Veiligheid

Rondom

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!