Doe mee en deel je reiskennis!

Chamonix: verschil tussen versies

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
Chamonix

Default Banner.jpg

(Welke bergwandelingen zijn aan te raden?)
(6 tussenliggende versies door 4 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
=Chamonix=
+
'''Chamonix''' [http://www.chamonix.com/] is een plaats in de Franse Alpen, en is, ondanks de slechts beperkte omvang met 10.000 inwoners, zo ongeveer de hoofdstad van het alpinisme.
 +
==Info==
 +
Chamonix ligt onderaan de Mont Blanc, de hoogste berg van West-Europa. Het ligt in een smal dal met een aantal prachtige zijdalen, waar onder andere het Mer de Glace, een grote gletsjer, te vinden is. U kunt met verschillende kabelbanen hoger het dal in, en heeft vanaf die punten een prachtig uitzicht op het Mont Blanc Massief.
 +
Chamonix heeft op zich niet zo heel veel wintersportmogelijkheden vergeleken met echte wintersportplekken. Het is vooral een zeer populaire bestemming in de zomer.
 +
 
 +
 
 +
==Arriveren==
 +
 
 +
===Per vliegtuig===
 +
 
 +
===Per trein===
 +
 
 +
===Per auto===
 +
 
 +
===Per bus===
 +
 
 +
===Per boot===
 +
 
 +
==Rondreizen==
 +
 
 +
===Kabelbanen===
  
Chamonix is een plaats in de Franse Alpen, en is zo ongeveer de hoofdstad van het alpinisme.. Het ligt onderaan de Mont Blanc, de hoogste berg van West-Europa. Het ligt in een smal dal met een aantal prachtige zijdalen, waar onder andere het Mer de Glace, een grote gletsjer, te vinden is. U kunt met verschillende kabelbanen hoger het dal in, en heeft vanaf die punten een prachtig uitzicht op het Mont Blanc Massief.
+
De wandeling vanaf les Bossons naar de top van la Jonction is in 4 uur redelijk goed te lopen. Als je op de top bent, ben je op het punt waar de 2 gletsjers samen komen. Je bent dan ook vlak onder de Mont Blanc. Het uitzicht onderweg naar de top is adembenemend alle kanten op. Onderweg naar boven kom je twee keer een chalet tegen waar je eten en drinken kunt kopen.
Chamonix heeft op zich niet zo heel veel wintersportmogelijkheden vergeleken met echte wintersportplekken. Het is vooral een zeer populaire bestemming in de zomer.
+
Het beste kun je vroeg op de dag beginnen en doe het niet als je eerste wandeling.
 +
 
 +
==Bekijken==
 +
 
 +
==Doen==
 +
*Ga met de kabelbaan naar de Aiguille du Midi, de 3842 meter hoge piek die ongeveer naast de Mont Blanc ligt. Van hieruit heb je een fantastisch uitzicht over het Mont Blanc-massief, en kun je bijvoorbeeld de Matterhorn in Wallis en delen van het Jungfraumassief zien bij helder weer.  
 +
*Ga met de trein naar de Mer de Glace, één van Europa's grootste gletsjers. Ga zolang het nog kan, want de gletsjer smelt met meters per jaar af, wegens de opwarming van de aarde.
 +
*Voor een écht goed uitzicht op het Mont Blanc-massief kun je vanuit Chamonix met de kabelbaan naar Le Brevent gaan en vanuit hier heb je een weliswaar lager standpunt dan vanaf de Aiguille du Midi, maar een mooier uitzicht over de Mont Blanc zelf.
 +
==Leren==
 +
 
 +
==Werken==
 +
 
 +
==Kopen==
 +
 
 +
==Eten==
 +
 
 +
===Budget===
 +
 
 +
===Medium===
 +
 
 +
===Duur===
 +
 
 +
==Uitgaan==
 +
 
 +
==Overnachten==
 +
 
 +
===Budget===
 +
 
 +
===Medium===
  
==Chamonix zelf==
+
===Duur===
  
==Zijdalen==
+
==Communicatie==
  
==Kabelbanen==
+
==Veiligheid==
  
==Vervoer==
+
==Dagelijks leven==
  
==Bereikbaarheid==
+
==Rondom==
  
 +
===Zijdalen===
  
{{IsIn|Haute Savoie}}
+
{{Str}}
 +
{{IsIn|Rhône-Alpes}}
  
  

Versie van 29 jul 2010 om 20:56

Chamonix [1] is een plaats in de Franse Alpen, en is, ondanks de slechts beperkte omvang met 10.000 inwoners, zo ongeveer de hoofdstad van het alpinisme.

Info

Chamonix ligt onderaan de Mont Blanc, de hoogste berg van West-Europa. Het ligt in een smal dal met een aantal prachtige zijdalen, waar onder andere het Mer de Glace, een grote gletsjer, te vinden is. U kunt met verschillende kabelbanen hoger het dal in, en heeft vanaf die punten een prachtig uitzicht op het Mont Blanc Massief. Chamonix heeft op zich niet zo heel veel wintersportmogelijkheden vergeleken met echte wintersportplekken. Het is vooral een zeer populaire bestemming in de zomer.


Arriveren

Per vliegtuig

Per trein

Per auto

Per bus

Per boot

Rondreizen

Kabelbanen

De wandeling vanaf les Bossons naar de top van la Jonction is in 4 uur redelijk goed te lopen. Als je op de top bent, ben je op het punt waar de 2 gletsjers samen komen. Je bent dan ook vlak onder de Mont Blanc. Het uitzicht onderweg naar de top is adembenemend alle kanten op. Onderweg naar boven kom je twee keer een chalet tegen waar je eten en drinken kunt kopen. Het beste kun je vroeg op de dag beginnen en doe het niet als je eerste wandeling.

Bekijken

Doen

  • Ga met de kabelbaan naar de Aiguille du Midi, de 3842 meter hoge piek die ongeveer naast de Mont Blanc ligt. Van hieruit heb je een fantastisch uitzicht over het Mont Blanc-massief, en kun je bijvoorbeeld de Matterhorn in Wallis en delen van het Jungfraumassief zien bij helder weer.
  • Ga met de trein naar de Mer de Glace, één van Europa's grootste gletsjers. Ga zolang het nog kan, want de gletsjer smelt met meters per jaar af, wegens de opwarming van de aarde.
  • Voor een écht goed uitzicht op het Mont Blanc-massief kun je vanuit Chamonix met de kabelbaan naar Le Brevent gaan en vanuit hier heb je een weliswaar lager standpunt dan vanaf de Aiguille du Midi, maar een mooier uitzicht over de Mont Blanc zelf.

Leren

Werken

Kopen

Eten

Budget

Medium

Duur

Uitgaan

Overnachten

Budget

Medium

Duur

Communicatie

Veiligheid

Dagelijks leven

Rondom

Zijdalen

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!