Doe mee en deel je reiskennis!

Centraal-Kalimantan

Uit Wikitravel
Versie door Gentenaar (overleg | bijdragen) op 12 jan 2012 om 17:46 (Nieuwe pagina: frame|De ligging van Centraal-Kalimantan in Indonesië. '''Centraal-Kalimantan''' (Kalimantan Tengah) is een provincie van Indonesië...)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

Azië : Zuidoost-Azië : Indonesië : Kalimantan : Centraal-Kalimantan
Ga naar: navigatie, zoeken
Centraal-Kalimantan

Default Banner.jpg

De ligging van Centraal-Kalimantan in Indonesië.

Centraal-Kalimantan (Kalimantan Tengah) is een provincie van Indonesië en één van de vier provincies van Kalimantan, het Indonesische deel van het eiland Borneo. De hoofdstad van Centraal-Kalimantan is Palangkaraya.

Steden[bewerken]

Andere Bestemmingen[bewerken]

Info[bewerken]

De regio behoorde sinds de 17e eeuw tot het sultanaat van Banjarmasin, totdat de Nederlanders het gebied in de 19e eeuw koloniseerden en in kaart brachten. Na de Indonesische onafhankelijkheid kregen de oorspronkelijke bewoners van het gebied, de Dajaks, een eigen provincie maar die werd in 1957 afgeschaft. In de jaren '90 van de 20e eeuw kwam het een aantal maal tot ernstige conflicten tussen Dajaks en andere bevolkingsgroepen (voornamelijk Javanen).

Taal[bewerken]

Voornamelijk Indonesisch (Bahasa Indonesia) en Maleis.

Arriveren[bewerken]

Rondreizen[bewerken]

Bekijken[bewerken]

Routes[bewerken]

Doen[bewerken]

  • Borneo Discovery Tours [1] (email:[email protected]), Tel.: +62 8125361221. Borneo Discovery Tours organiseerd boottochten op de rivieren van Centraal-Kalimantan waarbij men halt houdt in een orang-oetanreservaat en in traditionele Dajakdorpjes.

Eten[bewerken]

Uitgaan[bewerken]

Veiligheid[bewerken]

Rondom[bewerken]

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!

Create category