Doe mee en deel je reiskennis!

Centraal-Amerika: verschil tussen versies

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
Centraal-Amerika

Default Banner.jpg

k (Versie 27405 van Special:Contributions/66.183.97.37 (overleg) ongedaan gemaakt)
k (nieuwe kaart)
Regel 1: Regel 1:
[[Image:Central_America.png|thumb|400px|Central America]]
+
[[Image:Map of Central America.png|thumb|400px|Central America]]
  
 
'''Centraal-Amerika''' is het langgerekte stuk land, gelegen tussen Noord- en Zuid-Amerika.
 
'''Centraal-Amerika''' is het langgerekte stuk land, gelegen tussen Noord- en Zuid-Amerika.

Versie van 8 feb 2009 om 14:33

Central America

Centraal-Amerika is het langgerekte stuk land, gelegen tussen Noord- en Zuid-Amerika. . Geografisch gezien een onderdeel van Noord Amerika, bestaat het uit zeven kleine veelal tropische landen die cultureel meer met Zuid Amerika op hebben dan met het noorden. Mexico wordt abusievelijk ook wel eens bij Centraal Amerika geschaard maar valt officieel onder Noord Amerika.

Landen

Begrijp

Tot de jaren '90 van de twintigste eeuw heersten dictators, militaire junta's en rebellen in de meeste landen , met uitzondering van Costa Rica. Onderdrukking en machtstreven leidden tot wrede taferelen van onderdrukking tot en met burgeroorlog. Dit alles gevoed door geld uit de VS en de Sovjet Unie, die ieder zo hun favorieten hadden en hielpen..

Met het einde van de koude oorlog kwam er ook langzaam een eind aan de strijd hier. Tegenwoordig is er dankzij vredesverdragen en politieke hervormingen een hele regio opengegaan voor ontdekking door reizigers en toeristen. Het reizen is er relatief nog goedkoop en in het algemeen staat de lokale bevolking klaar om buitenlanders met open armen te ontvangen. Naast de Spaanse cultuur is er nog veel van de inheemse (Indiaanse) cultuur behouden gebleven die deze regio zo interessant maakt om te bezoeken.

Spreek

Dankzij de stevige Spaanse koloniale overheersing in de regio is de voornaamste taal Spaans, of althans het Amerikaanse dialect hiervan. Uitzondering is Belize, dat dankzij de Britse overheersing officieel een Engelstalig land is. Op het platteland van het hele gebied zul je nog veel inheemse talen horen.

Arriveren

  • Vanuit de VS zijn er verschillende maatschappijen met goedkope vluchten naar de verschillende landen.
  • Vanuit Europa is een goedkope optie om naar Cancun (Mexico) te vliegen en per bus over land naar Belize af te reizen
  • Het vliegveld Juan Santamaría in Costa Rica is ook bereikbaar vanuit Londen.


Rondreizen

Zien

Dit alles maakt deze regio meer dan de moeite waard om te bezoeken. Daarbij komt ook nog eens dat de prijzen meer dan redelijk zijn.

Reizen

Doen

Eten

Drink

Piña Colada (ananas sap, kokosnoot room, rum, en "crushed" ijs and rum).

Veiligheid

Panama, Nicaragua, and Costa Rica zijn gewoonlijk veilig. Sommige gebieden in Honduras, El Salvador, en Guatemala worden geplaagd door straat bendes (maras). De "Inter-American Commission on Human Rights" meldde vorig jaar dat Guatemala de meeste moorden per 100.000 inwoners had van heel Latijns Amerika met 70,0 moorden per 100,000 inwoners. Ter vergelijk in de VS is dit 5.6 moorden per 100.000 inwoners.

Gezond blijven

Vertrekken

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!