Doe mee en deel je reiskennis!

Camagüey (stad)

Uit Wikitravel
Versie door Ro'tje (Overleg | bijdragen) op 29 dec 2011 om 15:28 (Nieuwe pagina: '''Camagüey''' is de hoofdstad van de gelijknamige provincie in Oost-Cuba. De stad telt ongeveer 325.000 inwoners (2004) en is daarmee na Havana en [[Santiago d...)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken
Camagüey (stad)

Default Banner.jpg

Camagüey is de hoofdstad van de gelijknamige provincie in Oost-Cuba. De stad telt ongeveer 325.000 inwoners (2004) en is daarmee na Havana en Santiago de Cuba de stad met de meeste inwoners. Het historische stadscentrum van Camagüey werd in 2008 opgenomen op de UNESCO-Werelderfgoed lijst.

Info

De stad werd - in tegenstelling tot zijn huidige ligging - in 1515 oorspronkelijk gesticht aan de noordkust onder de naam Santa María del Puerto del Príncipe. Om te ontkomen aan de bijna continue aanvallen van piraten werd de stad in 1528 landinwaarts verhuisd.

Het symbool van de stad is een regenton, ook wel tinajón genoemd. Deze wordt gebruikt om regenwater op te vangen, zodat het later gebruikt kan worden. Deze tonnen zijn letterlijk overal te vinden, als monument of voor echt gebruik.

Arriveren

Per vliegtuig

Per trein

Per auto

Per bus

Per boot

Rondreizen

Bekijken

Doen

Leren

Werken

Kopen

Eten

Budget

Medium

Duur

Uitgaan

Overnachten

Budget

Medium

Duur

Communicatie

Veiligheid

Dagelijks leven

Rondom


Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!