Doe mee en deel je reiskennis!

Bukavu

Uit Wikitravel
Versie door Gentenaar (Overleg | bijdragen) op 23 apr 2011 om 07:26 (Leren)
Ga naar: navigatie, zoeken
Bukavu

Default Banner.jpg

Bukavu is een stad in de Democratische Republiek Congo, gelegen op de zuid-westelijke rand van het Kivumeer. Het is de provinciehoofdplaats van Zuid-Kivu. De stad telt ongeveer 245.000 inwoners en in de voorsteden en dorpen in de buurt wonen nog eens 250.000 inwoners.

Begrijpen

Bukavu werd in 1901 door de Belgische koloniale overheid gebouwd. Tot 1954 heette de stad Costermansstad (naar Paul Costermans). Toen kreeg de stad haar oorspronkelijke plaatsnaam terug : Bukavu, wat een transformatie van het woord 'bu'nkafu' is, wat zoveel wil zeggen als runderboerderij. Zij ontving in die periode belangrijke Europese kopstukken. In 1960 was Bukavu een mooie maar naar Westerse normen kleine stad met zo'n 20.000 inwoners waarvan een 1200 blanken. In 2004 was de stad het theater van bloedige gevechten. In 2009 telt Bukavu met voorsteden in totaal bijna 500.000 inwoners.

Arriveren

Per Vliegtuig

Per Trein

Per Auto

Per Bus

Per Boot

Rondreizen

Zien

  • De Kathedraal van Bukavu - De kathedraal bevindt zich in de wijk Dendere, in het centrum van het tweede van de vijf schiereilanden die zich vanuit de stad in het Kivumeer uitstrekken.

Doe

Bezoek het nationaal park van Kahuzi Biega, gelegen op het Idjwi-eiland in het Kivumeer, waar men in het wild levende laaglandgorilla kan zien.

Leren

In Bukavu zijn de Katholieke Universiteit van Bukavu en de Protestantse Universiteit (UEA) gevestigd, daarnaast zijn er ook nog de Pedagogische Hogeschool (ISP), Hogeschool voor Plattelandsontwikkeling (ISDR) en de Hogeschool voor Geneeskundige Technieken.

Werken

Kopen

Eten

Budget

Asante - Dit café/restaurant is gelegen in de gelijknamige supermarkt.

Medium

Hotel Horizon (in de buurt van de Alfajiri-school) heeft een goed restaurant.

Duur

Drinken

Slapen

  • Hotel Riviera
  • Hotel Residence
  • Hotel Tanganyika

Communicatie

Veiligheid

Volgende bestemmingen

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!