Doe mee en deel je reiskennis!

Brazilië: verschil tussen versies

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
Brazilië

Default Banner.jpg

(Eten)
k (Wiki schrijft het wel met "RR" Versie 33312 van Special:Contributions/201.89.144.61 (overleg) ongedaan gemaakt)
Regel 74: Regel 74:
 
In Brazilië worden veel vruchtensappen gedronken en veel fruit gegeten. Het fruit, dat daar het meeste word gegeten is het fruit, dat je daar kunt verbouwen, en dat zijn er wel 20.  
 
In Brazilië worden veel vruchtensappen gedronken en veel fruit gegeten. Het fruit, dat daar het meeste word gegeten is het fruit, dat je daar kunt verbouwen, en dat zijn er wel 20.  
 
Ook Caipirinha is echt Braziliaans. Caipirinha is een cocktail sterke drank die bestaat uit rum, limoenen, suiker en ijs.  
 
Ook Caipirinha is echt Braziliaans. Caipirinha is een cocktail sterke drank die bestaat uit rum, limoenen, suiker en ijs.  
In Brazilië is kraanwater niet drinkbaar, dus als je daar water wilt drinken moet je bronwater kopen. Wat ze ook in Brazilië drinken is ''Chimarão'' thee. ''Chimarão'' is een soort thee gemaakt van ''erva-mate''. In een speciale kop, genaamd ''cuia'' wordt dit kruid gemengd met water en via een dik ijzeren rietje, genaamd ''bomba'' opgedronken.
+
In Brazilië is kraanwater niet drinkbaar, dus als je daar water wilt drinken moet je bronwater kopen. Wat ze ook in Brazilië drinken is ''Chimarrão'' thee. ''Chimarrão'' is een soort thee gemaakt van ''erva-mate''. In een speciale kop, genaamd ''cuia'' wordt dit kruid gemengd met water en via een dik ijzeren rietje, genaamd ''bomba'' opgedronken.
 +
 
  
 
==Uitgaan==
 
==Uitgaan==

Versie van 3 mei 2009 om 07:33

noframe
Locatie
noframe
Vlag
noframe
Beknopt
Hoofdstad Brasilia
Regering Federale republiek
Munt Real (BRL)
Oppervlakte 8.511.965 km²
Bevolking 190.010.647 (juli 2007)
Taal Portugees
Religie Rooms Katholiek 80%
Elektriciteit 127V/60Hz of 220V/60Hz (Noord-Amerikaanse of Europese stekker)
Oproepcode 55
Internet TLD .br
Tijdzone UTC -3 (-2 to -4)


Brazilië (Brasil) is verreweg het grootste land van Zuid-Amerika. Het beslaat ongeveer de helft van de totale landoppervlakte van het continent, en er wonen meer dan 180 miljoen mensen. Brazilië heeft een lange kustlijn aan de Atlantische Oceaan, en heeft landsgrenzen met alle andere Zuid-Amerikaanse landen behalve Ecuador en Chili.

Regio's

Steden

Andere bestemmingen

Info

Brazilië is het enige land in Zuid-Amerika waar Portugees de officiële taal is.

Arriveren

Per vliegtuig

Per trein

Per auto

Per bus

Rondreizen

Geldzaken

De Braziliaanse munteenheid is de real (meervoud reais, BRL), die is onderverdeeld in 100 centavos.


De eerste munteenheid die in Brazilië werd gevoerd was vanaf 1624 de gulden, tijdens de bezetting van Brazilië door Nederland. De munteenheid nu heet de Braziliaanse Real. De Braziliaanse Real is afgekort met BRL. Het meervoud van de Real is reais. 100 Centavos is 1 real. Centavos zijn een soort centen. De munten: 1, 10, 25, 50 centavos en 1 real. Papiergeld: 1, 2, 5, 10, 20, 50 en 100 real.

De koers van de Real is: 11-06-2008 1 EUR = 2,53849 BRL 1 BRL = 0,394447 EUR

Tot 1999 stonden de Amerikaanse dollar en de Braziliaanse Real gelijk aan elkaar, maar als gevolg van wereldwijde financiële crisis is de waarde van de Real flink gezakt.


Eten

In Brazilië eten ze veel rijst, bonen, sauzen, vlees, vis en salades. In elke streek eten ze verschillend, aan de kust eten namelijk meer vis en garnalen. En in het zuiden eten ze meer vleesgrills. In Brazilië is het eten erg goedkoop en erg hygiënisch. Ook word er in Brazilië nog veel met houtovens gekookt, waardoor het eten een speciale smaak krijgt.

In Brazilië worden veel vruchtensappen gedronken en veel fruit gegeten. Het fruit, dat daar het meeste word gegeten is het fruit, dat je daar kunt verbouwen, en dat zijn er wel 20. Ook Caipirinha is echt Braziliaans. Caipirinha is een cocktail sterke drank die bestaat uit rum, limoenen, suiker en ijs. In Brazilië is kraanwater niet drinkbaar, dus als je daar water wilt drinken moet je bronwater kopen. Wat ze ook in Brazilië drinken is Chimarrão thee. Chimarrão is een soort thee gemaakt van erva-mate. In een speciale kop, genaamd cuia wordt dit kruid gemengd met water en via een dik ijzeren rietje, genaamd bomba opgedronken.


Uitgaan

Overnachten

Leren

Veiligheid

Er gaan verhalen rond dat Brazilië een zeer gevaarlijk land is. Deze verhalen vinden hun oorsprong bij toeristen die overvallen zijn. Zo'n overval kan met geweld plaatsvinden. Deze overvallen vinden plaats in de grote steden. In de kleinere steden, meer in de provincie, is alles erg kalm, rustig en vredig. De bevolking is erg vriendelijk en open.

Hier zijn enkele tips om te zorgen dat je niet overvallen wordt:

  • Zorg dat je er niet te veel als toerist uit ziet.
    De kleding in Brazilië bestaat uit een t-shirt, korte broek en slippers. Dat is meer dan voldoende om naar het strand te gaan. Neem niet veel geld mee. Voedsel is goedkoop in vergelijking met de Benelux. Laat sieraden thuis; deze geven alleen maar witte strepen achter na het zonnen. Ga niet opvallend foto's maken; dat trekt de aandacht. Geniet van de schoonheid en hou de gedachten vast.
  • Val niet op.
    Zoals eerder geschreven: korte broek, t-shirt en slippers zijn voldoende. Een kop groter, blanke huid, blonde haren en blauwe ogen; dat valt al genoeg op.
  • Ga niet naar plaatsen waarvan een normaal mens weet dat daar gevaar loert.

Waarom gevaar zoeken als je van de schoonheid kunt genieten? Duistere steegjes en gevaarlijke buitenwijken zijn geen plaatsen voor een toerist. Ga naar het strand, eet in een restaurant, neem de bus, dat is allemaal veilig.

De gele taxi's in Rio staan erom bekend dat ze toeristen afzetten en minimaal het dubbele van het normale tarief rekenen.

Gezondheid

Respect

Contact

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!


Landen in Amerika

Antigua en Barbuda · Argentinië · Belize · Bolivia · Brazilië · Canada · Chili · Colombia · Costa Rica · Ecuador · El Salvador · Guatemala · Guyana · Honduras · Mexico · Nicaragua · Panama · Paraguay · Peru · Suriname · Uruguay · Venezuela · Verenigde Staten van Amerika

Niet zelfstandig: Falklandeilanden · Frans-Guyana

Werelddelen

Afrika · Antarctica · Azië · Europa · Noord Amerika · Oceanië · Zuid Amerika