Doe mee en deel je reiskennis!

Bosnië en Herzegovina

Uit Wikitravel
Versie door Rein N. (overleg | bijdragen) op 11 feb 2009 om 19:20 (foto gecorr)
Ga naar: navigatie, zoeken
Bosnië en Herzegovina

Default Banner.jpg

noframe|250px
Vlag
Bk-flag.png
Beknopt
Hoofdstad Sarajevo
Regering federale democratische republiek in ontwikkeling
Munt marka (BAM)
Oppervlakte 51,129 sq km
Bevolking 4,498,976 (Juli 2006 schatting)
Taal Bosnisch, Kroatisch, Servisch
Religie Moslim 52%, Orthodox 31%, Rooms Katholiek 15%, Protestant 3%
Elektriciteit 220V/50Hz (Europese stekker)
Oproepcode +387
Internet TLD .ba
Tijdzone UTC+1

Bosnië en Herzegovina (Bosna i Hercegovina) is een Balkan land in Zuid-Europa dat voorheen onderdeel was van Joegoslavië. Het grenst aan Kroatië in het noorden, westen en zuidwesten, Servië en Montenegro in het oosten en heeft een kleine kuststrook aan de Adriatische Zee in het zuiden.

Regio's

Map of Bosnia and Herzegovina

Binnen de landgrenzen van Bosnië en Herzegovina is het land verdeeld in de Federatie van Bosnië en Herzegovina met een Moslim/Kroatische meerderheid (ca.51% van het land) en de Republika Srpska of RS met een Servische meerderheid (ca. 49% ovan het kland); de regio genaamd Herzegovina grenst aan Kroatië en Servië en Montenegro (Montenegro), en wordt traditioneel bevolkt door een etnische Kroatische meerderheid in het weten en een Servische meerderheid in het oosten.

Bestand:Srpska-sign.jpg
Entering Republika Srpska from Federation territory [Photo: RP]
Bestand:Brckosign.jpg
Entering Brcko from Croatia [Photo: RP]

Administratieve divisies : Er zijn twee autonome Administratieve divisies en een district dat onder internationale supervisie staat - Brcko district (Brcko District). Dit zijn allemaal nog noodzakelijke noodgrepen na de Balkanoorlog uit de jaren '90.

Steden

de waterval van Kravice

Havens

Andere bestemmingen

Begrijp

Arriveren

Vliegtuig

Trein

Treinreizen kunnen ondanks de opkomst van de budgetluchtvaartmaatschappijen nog steeds een goedkope en zeker gerieflijke optie voor vervoer zijn.

Momenteel zijn in België online alleen tickets te bestellen voor de buurlanden en een paar populaire steden wat verderop. Overige tickets kunnen alleen maar telefonisch of aan de balie worden aangeschaft.

Het is echter wel goed mogelijk om je treinreis vanaf huis uit te stippelen. De sites die hieronder staan vermeld geven niet alleen informatie over de reizen vanuit de Benelux maar ook bijvoorbeeld de treinverbindingen tussen Moskou en Madrid.

Via deze link kom je op de site van de Belgische spoorwegen: [5].

Dit is het online Internationale loket van de Nederlandse Spoorwegen: [6].

Zowel in België als in Nederland is het in alle treinen verboden te roken.

Landen in Europa: (Balkan, Baltische staten, Benelux, Britse en Ierse eilanden, Centraal-Europa, Iberisch Schiereiland, Kaukasus, Scandinavië)

Albanië · Andorra · België · Bosnië en Herzegovina · Bulgarije · Cyprus · Denemarken · Duitsland · Estland · Finland · Frankrijk · Georgië · Griekenland · Hongarije · IJsland · Ierland · Italië · Kroatië · Letland · Liechtenstein · Litouwen · Luxemburg · Macedonië · Malta · Moldavië · Monaco · Montenegro · Nederland · Noorwegen · Oekraïne · Oostenrijk · Polen · Portugal · Roemenië · Rusland · San Marino · Servië · Slovenië · Slowakije · Spanje · Tsjechië · Turkije · Vaticaanstad · Verenigd Koninkrijk · Wit-Rusland · Zweden · Zwitserland

Werelddelen

Afrika · Antarctica · Azië · Europa · Noord Amerika · Oceanië · Zuid Amerika