Doe mee en deel je reiskennis!

Belgrado: verschil tussen versies

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
Belgrado

Default Banner.jpg

(Ongedaan gemaakt, (niet conform regels 'Tour listings'))
(+ Afb.)
Regel 1: Regel 1:
 +
[[Afbeelding:50604571beograd1223pe.jpg|thumb|upright=1.3|Sint-Savakerk]]
 
'''Belgrado''' is de hoofdstad van [[Servië]].
 
'''Belgrado''' is de hoofdstad van [[Servië]].
  

Versie van 24 jul 2014 om 08:49

Belgrado is de hoofdstad van Servië.

Info

Arriveren

Per vliegtuig

Meest waarschijnlijke verbinding met Servie is met de nationale luchtvaartmaatschappij JAT. Boeken kan online via http://www.jat.com. Beste manier om daarna naar de hoofdstad te reizen is per taxi. NB Ga na aankomst links de roltrap op en verlaat het gebouw dan (niveau vertrek). Hier staan altijd taxi's met meter, zodat U niet te veel betaald. (beneden worden taxi's aangeboden voor 20 - 30 € vaak zonder meter en het taxi bordje moet er nog even opgezet worden. Normaal is max 1.500 dinar - 17,50€)

Per trein

Per auto

Per bus

Per boot

Rondreizen

Bekijken

Doen

  • Fietstoer. Een goed alternatief op de bekende hop on - hop off bus is het maken van een fietstour. In belgrado heb je verschillende aanbieders van fietstours, begeleid door een gids. Het is erg persoonlijk en vaak hebben de gidsen ook nog goede tips over wat te doen in de buurt. Er zijn ook fietstours met Nederlandstalige gidsen te boeken.

Leren

Werken

Kopen

Eten

Budget

Medium

Duur

Uitgaan

Discotheken zijn, voor wat later op de avond, vooral te vinden aan de rivieroever. Op drijvende pontons zijn verschillende discotheken gevestigd waar altijd wel wat te beleven is. Club "Heaven" is wellicht het meest in het oog springend voor modern Belgrado.

Aan de overzijde van de rivier in het centrum van de stad is discotheek "Mr. Stephen Brown" de topattractie. De 9e verdieping van een leegstaande torenflat lijkt weliswaar geen feestlocatie, maar deze tent bewijst het tegendeel.

Overnachten

Budget

Medium

Duur

Communicatie

Veiligheid

Dagelijks leven

Rondom

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!


Hoofdsteden in Europa

Amsterdam · Andorra La Vella · Athene · Belgrado · Berlijn · Bern · Boedapest · Boekarest · Bratislava · Brussel · Chisinau · Dublin · Helsinki · Kiev · Kopenhagen · Ljubljana · Londen · Lissabon · Luxemburg · Madrid · Minsk · Monaco · Moskou · Nicosia · Oslo · Parijs · Podgorica · Praag · Reykjavik · Riga · Rome · San Marino · Sarajevo · Skopje · Sofia · Stockholm · Tallinn · Tirana · Valletta · Vaticaanstad · Vaduz · Vilnius · Warschau · Wenen · Zagreb