Doe mee en deel je reiskennis!

Bar

Uit Wikitravel
Versie door Jochem (Overleg | bijdragen) op 17 apr 2011 om 18:06 (Aanzet voor info en arriveren)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken
Bar

Default Banner.jpg

Bar is de belangrijkste havenstad van Montenegro.

Info

De oude stad (Stari Bar) van Bar, 4km van de huidige stad, is het meest belangrijke cultuur-historische monument dat blijk geeft van de turbulente geschidenis van deze stad. De ruines van de stad zijn stille getuigen van de vele heersers en culturen die hij gekend heeft. Het Bar van vandaag is een moderne stad, met moderne gebouwen en een grote haven. Uit de haven van Bar vertrekken onder andere lijndiensten naar Bari en Ancona.

Arriveren

Per trein

De Servische Spoorwegen [1] exploiteert diverse treinen vanuit Servië en Montenegro naar Bar, onder andere vanuit Belgrado, Niš, and Podgorica.

Per bus

Het bus station in Bar is ongeveer 2 km van het centrum en 300 meter van het trein station. Bussen opereren frequent langs de kust naar Kotor en Budva. De reis naar Podgorica duurt ongeveer een uur, reizen naar Ulcinj duren ongeveer 30 minuten en reizen richting Budva en Kotor duren respectievelijk 1 en 2 uur.

Per boot

Montengro Lines [2] opereert een dagelijkse lijndienst met Bari, Italië, vertrek rond 22:00 en aankomst rond 7:00, prijzen beginnen vanaf 56 euro. Ook is er een tweewekelijkse boot naar Ancona, Italië.

Rondreizen

Bekijken

Doen

Leren

Werken

Kopen

Eten

Budget

Medium

Duur

Uitgaan

Overnachten

Budget

Medium

Duur

Communicatie

Veiligheid

Dagelijks leven

Rondom

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!