Doe mee en deel je reiskennis!

Bar: verschil tussen versies

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
Bar

Default Banner.jpg

(Aanzet voor info en arriveren)
 
k (kleine corr.)
 
Regel 2: Regel 2:
  
 
==Info==
 
==Info==
De oude stad (Stari Bar) van Bar, 4km van de huidige stad, is het meest belangrijke cultuur-historische monument dat blijk geeft van de turbulente geschidenis van deze stad. De ruines van de stad zijn stille getuigen van de vele heersers en culturen die hij gekend heeft. Het Bar van vandaag is een moderne stad, met moderne gebouwen en een grote haven. Uit de haven van Bar vertrekken onder andere lijndiensten naar Bari en Ancona.
+
De oude stad (Stari Bar) van Bar, 4 km van de huidige stad, is het meest belangrijke cultuurhistorische monument dat blijk geeft van de turbulente geschiedenis van deze stad. De ruïnes van de stad zijn stille getuigen van de vele heersers en culturen die zij gekend heeft. Het Bar van vandaag is een moderne stad, met moderne gebouwen en een grote haven. Uit de haven van Bar vertrekken onder andere lijndiensten naar [[Bari]] en [[Ancona]] in [[Italië]].
  
 
==Arriveren==
 
==Arriveren==
Regel 10: Regel 10:
  
 
===Per bus===
 
===Per bus===
Het bus station in Bar is ongeveer 2 km van het centrum en 300 meter van het trein station. Bussen opereren frequent langs de kust naar [[Kotor]] en [[Budva]]. De reis naar [[Podgorica]] duurt ongeveer een uur, reizen naar [[Ulcinj]] duren ongeveer 30 minuten en reizen richting Budva en Kotor duren respectievelijk 1 en 2 uur.
+
Het busstation in Bar is ongeveer 2 km van het centrum en 300 meter van het treinstation. Bussen rijden frequent langs de kust naar [[Kotor]] en [[Budva]]. De reis naar [[Podgorica]] duurt ongeveer een uur, reizen naar [[Ulcinj]] duren ongeveer 30 minuten en reizen naar Budva en Kotor duren respectievelijk 1 en 2 uur.
  
 
===Per boot===
 
===Per boot===
'''Montengro Lines''' [http://www.montenegrolines.net/EN/index.html] opereert een dagelijkse lijndienst met [[Bari]], [[Italië]], vertrek rond 22:00 en aankomst rond 7:00, prijzen beginnen vanaf 56 euro. Ook is er een tweewekelijkse boot naar [[Ancona]], [[Italië]].
+
'''Montengro Lines''' [http://www.montenegrolines.net/EN/index.html] onderhoudt een dagelijkse lijndienst met Bari, Italië, vertrek rond 22:00 en aankomst rond 7:00, prijzen beginnen vanaf 56 euro. Ook is er een tweewekelijkse boot naar Ancona, Italië.
  
 
==Rondreizen==
 
==Rondreizen==

Huidige versie van 18 apr 2011 om 22:28

Bar is de belangrijkste havenstad van Montenegro.

Info[bewerken]

De oude stad (Stari Bar) van Bar, 4 km van de huidige stad, is het meest belangrijke cultuurhistorische monument dat blijk geeft van de turbulente geschiedenis van deze stad. De ruïnes van de stad zijn stille getuigen van de vele heersers en culturen die zij gekend heeft. Het Bar van vandaag is een moderne stad, met moderne gebouwen en een grote haven. Uit de haven van Bar vertrekken onder andere lijndiensten naar Bari en Ancona in Italië.

Arriveren[bewerken]

Per trein[bewerken]

De Servische Spoorwegen [1] exploiteert diverse treinen vanuit Servië en Montenegro naar Bar, onder andere vanuit Belgrado, Niš, and Podgorica.

Per bus[bewerken]

Het busstation in Bar is ongeveer 2 km van het centrum en 300 meter van het treinstation. Bussen rijden frequent langs de kust naar Kotor en Budva. De reis naar Podgorica duurt ongeveer een uur, reizen naar Ulcinj duren ongeveer 30 minuten en reizen naar Budva en Kotor duren respectievelijk 1 en 2 uur.

Per boot[bewerken]

Montengro Lines [2] onderhoudt een dagelijkse lijndienst met Bari, Italië, vertrek rond 22:00 en aankomst rond 7:00, prijzen beginnen vanaf 56 euro. Ook is er een tweewekelijkse boot naar Ancona, Italië.

Rondreizen[bewerken]

Bekijken[bewerken]

Doen[bewerken]

Leren[bewerken]

Werken[bewerken]

Kopen[bewerken]

Eten[bewerken]

Budget[bewerken]

Medium[bewerken]

Duur[bewerken]

Uitgaan[bewerken]

Overnachten[bewerken]

Budget[bewerken]

Medium[bewerken]

Duur[bewerken]

Communicatie[bewerken]

Veiligheid[bewerken]

Dagelijks leven[bewerken]

Rondom[bewerken]

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!