Hoofdmenu openen

Wikitravel β

Bangkok/Silom

Bangkok : Silom
Patpong, overdag

In het gebied tussen de straten Silom en Sathorn is doet Bangkok een dappere poging om het gebied rondom Wall Street na te bootsen, met glimmende wolkenkrabbers waarin alle grote financiële instellingen van de wereld hun intrek hebben genomen. Na zonsondergang verandert het beeld aanzienlijk: de kleine zijstraatjes (sois) tussen Silom en Surawong komen tot leven met mensen die een feestje willen vieren, inclusief het kleine beruchte steegje genaamd Patpong.

ZienBewerken

Er zijn maar nauwelijks bezienswaardigheden voor toeristen in de buurt. Mogelijke suggesties:

 • Ga naar een Thai kickboxing (Muay Thai) wedstrijd in Lumphini Stadium (Rama IV Road; Metro Lumphini). Wedstrijden beginnen om 18u30 op dinsdag en vrijdag en om 16u30 en 20u30 op zaterdag. Stoelen kosten 1500 baht voor 2de klas en 2000 baht voor 1ste klas (men zegt dat er een 3de klasse is maar dat is niet bevestigd). NB: de prijzen zijn weer eens speciale prijzen voor buitenlanders.
 • De Traditional Thai Puppet Theatre Company geeft iedere avond voorstellingen van 19.30-20.45 in hun theater midden op de Suan Lum Night Bazaar (Metro Lumphini). Toegang is 300 baht voor een gewone stoel en iets meer voor een V.I.P. stoel, maar het verschil is nauwelijks merkbaar. Als je een beetje bijtijds bent kun je een normale stoel vooraan bemachtigen. De show is in Thai met vertalingen in het Engels, en er is een deel waarin de poppen met het publiek improviseren, iets dat de kinderen heel leuk vinden.

DoenBewerken

Thaise massageBewerken

Bijvoorbeeld bij: Dahra spa, Silom Road Soi 18. Spa & Beauty bedrijf onder Nederlands management ( John de Wit en Jorn Hendrikx).

KopenBewerken

Winkelen in Silom is minder spannend dan in Sukhumvit maar er zijn wel wat speciale winkels en markten.

MarktenBewerken

 • Op de Patpong avondmarkt vind je alle gebruikelijke Aziatische en toeristen goederen. De prijzen zijn hier om een of andere reden extra aan inflatie onderhevig en winkelen hier wordt niet speciaal aangeraden. Temeer omdat het je een half uur kost om de prijs van een T-shirt terug te brengen van 500 bah naar de gebruikelijke 75 baht of minder die je elders zou betalen.
 • De nieuwe Suan Lum Night Bazaar (Metro Lumphini) is een minder chaotische optie voor min of meer dezelfde handel, inclusief wat kunstige objecten die er thuis best leuk uit zouden kunnen zien. De kwaliteit van de goederen is in het algemeen hoger op de de Chatuchak weekendmarkt, maar de prijzen zijn dat ook. Echter, de stalletjes zijn nieuw, de doorgang paden zijn breder en er zijn goede gelegenheden voor een lekker hapje eten. (zie Eten). Er is een geldwisselaar aanwezig midden op de markt maar deze gaat ergens om 21:00 uur dicht. Verder staat er meestal een stal die de moeite waard is waar ruimte-wezens van afval- metaal op ware (?) grootte worden verkocht, maar ook andere, makkelijker te vervoeren items. De markt sluit rond middernacht.
 • Klong Toey Markt, Klong Toey (net ten zuiden van het Queen Sirikit Convention Center MRT). Een groot en verbazend centraal gelegen en weg van de geijkte paden markt. Stalletjes verkopen Thaise spullen tegen Thaise prijzen. Open 24/7 maar de beste tijd is vroeg in de avond.
 • Silom Village. Silom 21/1. Een themamarkt voor toeristen maar nog steeds een goede plek om te zoeken naar handtassen en meubels. Onthoud wel dat de meeste goederen nep zijn.
 • Universal Tailors. Universele Kleermakers, bekende kleermaker Bangkok is ook op Silom Road. [1]

WinkelsBewerken

 • Jim Thompson. 9 Surawong Road (loop door Soi Thaniya vanaf BTS Sala Daeng), tel. 2632-8100. De vlaggenschipwinkel van het beroemde Thaise zijdemerk, met zijde van hoge kwaliteit tegen de bijbehorende hoge prijzen. Verdeeld over vier verdiepingen vind je hier wel het complete aanbod de Thompson producten, inclusief rollen rauwe zijde.
 • Silom Complex (Silom Rd, verbonden met BTS Sala Daeng) is Silom's enige winkelcentrum van enige omvang. Een beetje rustig maar de restaurants en TOPS supermarkt in de kelder zijn niet slecht. Central (warenhuis) is aan de achterkant van het complex. Op de bovenste verdieping van Silom Complex zit een grote winkel met elektrische spullen en een goede winkel voor kantoorartikelen.
 • Aan de andere kant van de straat, tegenover Silom Complex, vind je Robinson Silom (hoek van Silom en Rama IV Rds). Dit is een van twee warenhuizen van belang in de buurt. (Central aan de overkant is de andere).

EtenBewerken

Cafés, noedels-shops, en dure restaurants vullen de straten rondom Silom.

 • Voor authentiek Japans eten tegen redelijke prijzen ga je naar een van de vele tentjes in Soi Thaniya.

BudgetBewerken

 • Food Fusion. 4F Robinson Silom (hoek van Silom en Rama IV Rds). Een moderne eettuin met een kwinkslag, stalletjes met Thais, Chinees, Italiaans, Japans en Vietnamees eten. Bij binnenkomst ontvang je een blokje waarop je bestellingen worden bijgehouden en je rekent af bij vertrek. Prijzen zijn zeer redelijk, 50-100 baht voor hoofdgerechten. Dagelijks geopend van 10:30 – 22:00
 • Suan Lum Night Bazaar. Een biertuin met de omvang van een stadion waar ook prima Thais eten wordt geserveerd, (meeste gerechten 30-50B) en gratis concerten door Thaise rock bandjes. De officiële drank lijkt bier te zijn en je kunt alle lokale en vele geïmporteerde varianten bestellen.

GemiddeldBewerken

ThaiBewerken

 • Anna's Café, 118 Soi Saladaeng, naast Silom Rd, [2]. En keten tegenwoordig, maar dit is de originele vestiging: een hippe witte ruimte, met een menu van lekkere Thaise en ook westerse hapjes tegen redelijke (niet goedkope) prijzen. Hoofdgerecht rond de B100, en je kunt hier gratis proberen Thaise beroemdheden te herkennen.
 • Nooddi. Noordkant van Silom Rd (bij BTS Sala Daeng). Een hippe keten van noedel-tentjes met noedels op zijn Thais, Chinees of Japans voor B60 per kom. Probeer ook de ijsthee; het glas is genoeg voor twee!
 • Silom Village Trade Center. 286 Silom Rd. Het laatste traditionele Thaise dorpje op Silom Road. Silom Village bestaat uit 15 teak huizen alsmede 3 gebouwen uit 1908. Het complex is omgetoverd tot restaurant en Thaise handwerk winkeltjes. Een goed plek om souvenirs te kopen dus, en sinds kort ook met een klein hotel erop. Het restaurant biedt Thais eten aan en verse visgerechten. 's-Avonds wordt je verrast met traditioneel Thais dansen.

InternationaalBewerken

 • Takoemon, (een soi voorbij Thaniya richting Rama IV). Gespecialiseerd in geweldige takoyaki (inktvis deegballetjes in Japanse Stijl), helemaal als je bedenkt dat ze 30B voor een doosje van 6 kosten. Ramen en udon noedels kosten tussen de 30-60B.
 • Ichimonji . 9/34 Soi Thaniya. Verborgen in de diepte van de steeg is dit een typisch Japans eetcafé. Standaard menu's tussen de 150-250B zijn waar voor geld. Engelstalige menu's aanwezig.
 • Café India. 460/8 Surawongse Road (vlakbij Patpong). Al sinds de oorlogsjaren wordt hier verrukkelijk Indiaas eten geserveerd. Er zijn ook nogal een aantal andere oorlogs-cafés in de buurt die een bezoekje waard zijn. Wees wel gewaarschuwd dat sommige van de veteranen die deze zaken frequenteren en nooit meer terug zijn geweest in de VS er behoorlijk slecht aan toe zijn.

UitgaanBewerken

Het nachtleven van Silom bestaat uit meer dan alleen maar Patpong, maar kan een bezoeker zeggen dat hij/zij in Bangkok is geweest als de Pong niet met een kort bezoekje is vereerd?

Soi PatpongBewerken

Misschien wil je even diep ademhalen of zelfs een paar borrels achterover slaan alvorens je je in de gekte van Patpong waagt, dat uit twee kleine zijstraatjes (sois) bestaat genaamd Patpong 1 en Patpong 2, vlakbij de skytrein halte BTS Sala Daeng. Overdag verlaten, maar 's avonds overvol. De mix van bejaarde toeristen die sarongs staan te kopen tegenover de open deuren van een seksshow maken de hele ervaring nog onwerkelijker dan 'ie al is.

Wees erop voorbereid dat er allerhande portiers je menu's tonen van bizarre acts die je kunt bekijken. Maar ook dat als je die portiers dan volgt (meestal naar boven) dat je dan verzekerd kunt zijn van een torenhoge rekening voor een zielige, niet bepaald hygiënische act in een van de cafés op de bovenste verdieping.

Dus, in plaats daarvan, doe je er verstandig aan om de bars op de begane grond te bezoeken waar je veilig de meisjes op het podium kunt zien dansen en waar af en toe een meisje je zal vragen of je een drankje voor haar wilt kopen. Zij ontvangt ong. 50% van de prijs van het drankje als een bonus en zal in ruil daarvoor een praatje met je maken. Hanteer als regel dat je alleen naar binnen gaat in cafés waar al een redelijk aantal mensen zit, en een drankje mag niet duurder zijn dan ong. 100 baht.

 • King's Castle III. Patpong 1 (linkerkant). De plek om je te vergapen aan de kathoeys (travestieten, ladyboys) die hun waar tentoonstellen — verbaas je over hoe goed sommige exemplaren zijn gelukt. Hou er rekening mee dat sommige erg dichtbij kunnen komen maar dat het allemaal als geintje is bedoeld. Drankjes vanaf B70, geen verrassingen op de rekening.
 • Lucifer. Patpong 1 (linkerkant, boven Radio City). Een zeldzaamheid in Patpong, een "echte" nachtclub zonder meisjes in bikini's. Verbouwd om er uit te zien als Hel, komen de meest klanten hier om naar hard techno te luisteren en te dansen. Toegang 150B in het weekend, inclusief 1 drankje. Open tot (minstens) 2:00 uur.

Let op: Alle go-go bars in Patpong sluiten om 01:00 uur precies!

Silom Soi 2 en 4Bewerken

Sois 2 en 4 zijn het centrum van de homobars in Bangkok, hoewel vandaag de dag Soi 4 een gemengd gezelschap weet te trekken en er ook een aantal bars is dat zich niet speciaal op homoseksuelen richt. In het weekend staat er een cordon voor Soi 4 en moet je (in theorie) een geldig identiteitsbewijs tonen om binnen te komen.

 • DJ Station, aan het eind van Silom Soi 2 (net naast Sala Daeng BTS). De beroemdste homonachtclub in Bangkok en iedere avond druk met een redelijke travestieten show om 23:30 uur. Toegang kost tussen de 100-200 B inclusief 1 of 2 drankjes. Sluitingstijd varieert maar is meestal rond 3:30 uur.
 • GOD Club. Afkorting voor Guyz on Display. Meestal open tot 5:00 uur
 • Home - Silom Soi 4. Home is een bekende hip-hop bar verdeeld over 3 verdiepingen, maar toch wat klein. Als je voor het eerst in Bangkok komt is dit een goede stek. Kom je hier vaker dan raak je enigszins verveeld met het beperkte repertoire. Gemiddelde leeftijd zal ergens achter in de 20 zijn, en er zijn luxe banken op de BG en de bovenste verdieping, maar ook leuk is het terras buiten van waar je naar al het leuks dat voorbij loopt kan kijken.
 • Speed - 80 Silom Soi 4. Als je van hip-hop houdt dan moet je hier naar toe. Hier komen ook alle Thai lekker dansen op 50 Cent. Meerdere verdiepingen maar de actie is op de BG.
 • Tapas - 114/17 Silom Soi 4. Aan de linkerkant an het begin van de straat. Dit is hipper dan de standaard Spaanse eettent, met twee stijlvol verbouwde verdiepingen en een terras om mensen te kijken. Toegang: B100 (geen drankje). Dagelijks open 20:00 tot 2:00 uur.

Soi ThaniyaBewerken

 
Soi Thaniya overdag

Soi Thaniya is het Patpong voor de Japanners; het is je vergeven als je denkt dat je in Shinjuku in Tokio bent beland als je de overdaad aan Japanse borden en kimono dragende meisjes gewaarwordt. De meeste bars zijn niet gericht op westerlingen maar sommige restaurants zijn niet slecht voor een maaltijd en een biertje of een rijstwijn erbij.

OverigBewerken

Let op dat de onderstaande gelegenheden kledingvoorschriften hanteren en dat mensen met slippers, shorts of t-shirts zonder mouwen aan niet worden toegelaten.

 
The Dome, State Tower
 • The Dome - 63F State Tower, 1055/111 Silom Road, tel. 2624-9576, [3]. Het hoogste dakterras restaurant ter wereld, een paar meter hoger dan Vertigo — maar vanwege de lokatie die wat uit het centrum ligt zijn de uitzichten misschien iets minder spectaculair. In feite is dit een verzameling van restaurants en bars, met onder meer het Mediterraanse Sirocco, maar de goedkoopste optie is om een drankje te drinken bij Sky Bar (200B+/per drankje), terwijl je op de meeste avonden naar de live jazzmuziek kunt luisteren.
 • Hu'u - 1F Ascott Sathorn, 187 South Sathorn Rd (BTS Chong Nonsi; tegenover de voetgangersbrug en dan rechtsaf). De meest recente toevoeging aan de hippe bar-restaurant keten uit Bali. De langste lijst met cocktails (30 pagina's!), duur (B200+) maar goed. Bijzondere WC's!
 • Vertigo - Bovenop Banyan Tree Hotel, South Sathorn Rd, [4]. Prachtig uitzicht van nachtelijk Bangkok als je boven aankomt en buiten zit. Ondanks de prijzige drankjes (B150+) is het meer dan de moeite waard. Het eten is een stuk minder aantrekkelijk, me voornamelijk Europees maaltijden van B400+.

SlapenBewerken

Er zijn hotels in alle prijsklassen in Silom. Maar de goedkopere verhuren vooral kamers per uur.

MiddelBewerken

 • Montien Hotel, 54 Surawongse Rd, [5]. Gebouwd tegelijkertijd met de Dusit... en ziet er net zo uit. Sommige kamers bieden een bijzonder uitzicht (en het bijbehorende, maar gedempte geluid) op Patpong, dat er recht tegenover begint en een groot deel van clientèle bepaalt. Kamers zijn wat overdreven duur met prijzen van US$60 en meer.
 • Silom Village Inn, 286 Silom Road. [6] Gelegen in het Silom Village Trade Center. Handig voor toeristen met een beperkte beurs.
 • Bossotel Inn, 55/8-14 Soi Charoenkrung 42/1. [7] Vlakbij Silom Road en de rivier, en slechts een korte wandeling naar het BTS Station Taksin en de Express Ferry. Tamelijk rustig, doodlopend straatje, (aan het einde staat het Shangri-la Hotel). Prettige, schone kamers met airco, koelkast , TV en badkamers. Ook een zwembad met faciliteiten aanwezig.

LuxeBewerken

 • Banyan Tree Bangkok, 21/100 South Sathorn Rd, [8]. Een 5-sterren resort midden in de stad met alle faciliteiten en het befaamde dakterras. Vanaf US$160 en hoger.
 • Dusit Thani. Hoek van Silom en Rama IV Rds (naast metro Si Lom exit 2), [9]. Een van Bangkok's traditionele grand hotels, op een prima locatie in Silom met toegang tot de metro en de skytrein. Toen het 1968 opende was het gebouw van 21 verdiepingen en de herkenbare gouden spits het hoogste in de stad. Het gebouw houdt zich uitstekend dankzij veelvuldige renovaties en verbeteringen. Kamers vanaf US$100.Dit artikel is een gids-artikel. Het is in wezen compleet en bruikbaar voor de gemiddelde reiziger. Er zijn nog een aantal imperfecties, dit artikel kan een sterartikel worden, door erin te duiken en het uit te breiden!