Doe mee en deel je reiskennis!

Balkan

Uit Wikitravel
Versie door Rein N. (overleg | bijdragen) op 14 jan 2011 om 22:55 (Landen)
Ga naar: navigatie, zoeken
Balkan

Default Banner.jpg

De Balkan is een regio, die landen op het Balkanschiereiland in het zuidoosten van Europa omvat, inclusief het merendeel van het vroegere Joegoslavië.

Landen

De volgende landen worden doorgaans tot de Balkan gerekend:


Balkans regions map.png
Albanië
Bosnië en Herzegovina
Bulgarije
Kroatië
Kosovo
Macedonië
Moldavië
Montenegro
Roemenië
Servië

Slovenië wordt soms beschouwd als een deel van de Balkan, maar het wordt steeds vaker opgenomen in reisprogramma's als deel van Centraal Europa, zo als Oostenrijk, Hongarije, Tsjechië en Polen. Het zelfde geldt ook voor Kroatië. Slovenen en Kroaten ook beschouwen zichzelf als Centraal Europees, vanwege hun lange band met Oostenrijk. Dit is waarschijnlijk ook correct als the Balkanschiereiland is, volgens sommige definities, wat ten ziuden van de rivieren Sava en Donau van af de stad Belgrado ligt. Deze definitie echter, sluit dan een deel van Noord-Servië, bekend als Vojvodina, een groot deel van Kroatië, Roemenië en, natuurlijk, Slovenië. Historisch, al deze landen/regio's werden gebruikelijk beschouwd als deel van de Balkan landen, net als Slovenië, was ooit een deel van Joegoslavië. Het is hun recente onafhankelijkheid dat het mogelijk gemaakt dat de Slovenen en Kroaten hun verlangen om beschouwt te worden als Centraal Europeanen te verwezenlijken! Tenslotte, veel van Griekenland ligt ook op het Balkanschiereiland; however, de Grieken, net als de Slovenen en Kroaten, zien zichzelf ook niet als deel van de Balkan, en, als de meeste Griekse reisdoelen (behalve Athene) op haar eilanden liggen, is ver voor de reiswereld een Zuid-Europees land, hoe dan ook.

Steden

Andere bestemmingen

  • Brasov - een oude stad omgeven door veel forten
  • Dubrovnik
  • Plitvice meren
  • Makarska
  • Ohrid - er zijn oude kerken en Tsaar Samoil's fort
  • Prilep - Je zult versteld staan door de schoonheid en de dingen die deze mooie stad bied
  • Sibiu - voormalige Culturele Hoofdstad van Europa, Sibiu is omgeven door honderden versterkte kerken
  • Zlatibor - berg resort
Landen in Europa: (Balkan, Baltische staten, Benelux, Britse en Ierse eilanden, Centraal-Europa, Iberisch Schiereiland, Kaukasus, Scandinavië)

Albanië · Andorra · België · Bosnië en Herzegovina · Bulgarije · Cyprus · Denemarken · Duitsland · Estland · Finland · Frankrijk · Georgië · Griekenland · Hongarije · IJsland · Ierland · Italië · Kroatië · Letland · Liechtenstein · Litouwen · Luxemburg · Macedonië · Malta · Moldavië · Monaco · Montenegro · Nederland · Noorwegen · Oekraïne · Oostenrijk · Polen · Portugal · Roemenië · Rusland · San Marino · Servië · Slovenië · Slowakije · Spanje · Tsjechië · Turkije · Vaticaanstad · Verenigd Koninkrijk · Wit-Rusland · Zweden · Zwitserland