Doe mee en deel je reiskennis!

Athene: verschil tussen versies

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
Athene

Default Banner.jpg

(Per trein: aanvulling)
(Rondreizen)
Regel 33: Regel 33:
 
Zie voor bootverbindingen bij [[Piraeus]], de havenstad niet ver van Athene.
 
Zie voor bootverbindingen bij [[Piraeus]], de havenstad niet ver van Athene.
 
Een bezoek aan Athene kan inbegrepen zijn in het pakket van een [[Middellandse-zee-cruise]].
 
Een bezoek aan Athene kan inbegrepen zijn in het pakket van een [[Middellandse-zee-cruise]].
 +
 +
==Fietsen in Athene==
 +
Athene is perfect om per fiets te ontdekken. Steeds meer delen van het centrum worden verkeersvrij gemaakt (fietsers zijn hier wel toegestaan), de meeste kleine straten worden door het verkeer in Athene gemeden, auto´s staan in de file terwijl fietsers glimlachend voorbij rijden.
 +
 +
Als je Athene bezoekt met kinderen dan is fietsen ook echt dé manier om de stad te verkennen. Via [http://www.bajabikes.eu/nl/fietsen in Athene Baja Bikes Athene] boek je makkelijk een veilig, leuke en informatieve fietstour, waardoor je Athene op een snelle manier ontdekt.
  
 
==Rondreizen==
 
==Rondreizen==

Versie van 24 okt 2013 om 16:16

Het Parthenon op de Akropolis in Athene.


Athene (Grieks:Αθήνα) is de hoofdstad van Griekenland en ligt in de regio Attika.

Info

In de gemeente Athene wonen ongeveer 1 miljoen mensen. De agglomeratie Athene heeft ruim drie miljoen inwoners. De stad is in veel opzichten de bakermat van het klassieke Griekenland, en dus van de westerse beschaving.

Arriveren

Per vliegtuig

De luchthaven Eleftherios Venizelos International Airport (ATH) ligt bij de stad Spata, zo'n 30 kilometer ten oosten van Athene. Dit vliegveld opende in 2001 haar deuren in de aanloop naar de Olympische Spelen van 2004. Het is een overzichtelijk en goed georganiseerd vliegveld. In zowel 2005 en 2006 kreeg de luchthaven de Skytrax prijs voor beste Zuid Europese luchthaven. De meeste grote internationale luchtvaartmaatschappijen hebben Athene als bestemming in hun programma.

De luchthaven heeft uitstekende openbaar vervoer verbindingen en de stad kan op de volgende wijzen worden bereikt:

  • Met de metro. Lijn 3 brengt je naar het centrum voor € 8. Indien met meerdere personen wordt gereisd kan gekozen worden voor een groeps ticket tegen een bepaalde korting.
  • Met de Proastiakos, de suburban spoorlijn van de agglomeratie Athene voor € 6 naar het Station Larisis aan de rand van het centrum van de stad. Dit station is aangesloten op het metro netwerk van de stad.
  • Met de bus: x92 tot Kifissia, X93 naar Kifissos Regionaal Busstation, X94 naar Ethniki Amyna metrostation (metrolijn 3), X95 naar het Syntagma Plein (metrolijnen 2 en 3), X96 naar Piraeus (metro Lijn 1) en X97 naar Dafni metro station (metro lijn 2) voor € 3,20. Het rit duurt 45 minuten tot 1,5 uur, afhankelijk van de verkeersdrukte. Bussen, in tegenstelling tot Metro, werken 24 uur per dag.
  • Met de taxi voor tussen € 30-35. Zorg ervoor dat de taxichauffeur de meter ingeschakeld heeft en tarief 1 hanteert (tarief 2 is van toepassing na middernacht en is twee keer zo duur).

Per trein

Per trein is tijdelijk niet mogelijk. Griekenland heeft sinds februari 2011 vanwege de economische crisis alle internationale treinen geschrapt. Een oplossingen is reizen via Italië en verder met een van de veerdiensten. Via Bulgarije is er een oplossing om nabij de grens een met een taxi de grens over te gaan en dan verder met nationale Grielse treinen.

Per auto

Per bus

Van uit de regio en en de rest van het Griekse vasteland is Athene per bus bereikbaar.

Per boot

Zie voor bootverbindingen bij Piraeus, de havenstad niet ver van Athene. Een bezoek aan Athene kan inbegrepen zijn in het pakket van een Middellandse-zee-cruise.

Fietsen in Athene

Athene is perfect om per fiets te ontdekken. Steeds meer delen van het centrum worden verkeersvrij gemaakt (fietsers zijn hier wel toegestaan), de meeste kleine straten worden door het verkeer in Athene gemeden, auto´s staan in de file terwijl fietsers glimlachend voorbij rijden.

Als je Athene bezoekt met kinderen dan is fietsen ook echt dé manier om de stad te verkennen. Via in Athene Baja Bikes Athene boek je makkelijk een veilig, leuke en informatieve fietstour, waardoor je Athene op een snelle manier ontdekt.

Rondreizen

Athene Metro

Bekijken

Pallas Athene
Olympische Velodroom van Athene
Acropolis

Doen

Leren

Werken

Kopen

Eten

Budget

Medium

Duur

Uitgaan

Overnachten

Budget

Medium

  • Hotel Candia, 40, Diligianni str., Athens, 10438, Tel.: +30 210 5246112-7, Fax: +30 210 5246117, [email protected]

Duur

  • Hotel Grande Bretagne, Syntagma (plein)
  • St. George Lycabettus Boutique Hotel, 2 Kleomenous Street, ''(+30)'' 210 7290711-19 (, fax: (+30) 210 7290439), [1]. St George Lycabettus hotel is een luxe hotel met spa gelegen in de trendy wijk Kolonaki.

Communicatie

Veiligheid

Dagelijks leven

Rondom

  • Apollo-kust, ten zuidoosten van de stad, langs de kustweg naar Soumion. Hier liggen wat kustplaatsen met stranden.
  • Om eens wat tot rust te komen van de drukte van de stad is het aanbevolen een vaartocht te maken langs de Sardonische Golf Eilanden.
  • Zie verder voor de omgeving van Athene de regio Attika.
Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!


Hoofdsteden in Europa

Amsterdam · Andorra La Vella · Athene · Belgrado · Berlijn · Bern · Boedapest · Boekarest · Bratislava · Brussel · Chisinau · Dublin · Helsinki · Kiev · Kopenhagen · Ljubljana · Londen · Lissabon · Luxemburg · Madrid · Minsk · Monaco · Moskou · Nicosia · Oslo · Parijs · Podgorica · Praag · Reykjavik · Riga · Rome · San Marino · Sarajevo · Skopje · Sofia · Stockholm · Tallinn · Tirana · Valletta · Vaticaanstad · Vaduz · Vilnius · Warschau · Wenen · Zagreb