Doe mee en deel je reiskennis!

Astana

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
Astana

Default Banner.jpg

Het moderne Astana met veel hoogbouw.

Astana (voorheen Tselinograd en Aqmola geheten, Kazachs en Russisch: Астана) is de hoofdstad van Kazachstan. De stad ligt aan de rivier Isjim, in een vlak steppengebied, in Noord-Kazachstan.

Begrijpen

De stad werd in 1824 gesticht door Siberische Kozakken als een fort aan de bovenloop van de rivier Isjim. De stad kreeg de naam Akmolinsk. In 1961, werd de stad hernoemd tot Tselinograd en tot hoofdstad uitgeroepen van het Sovjetterritorium van de "Maagdelijke Gronden" (in het Russisch: "tselina"). Dit geschiedde in het kader van een campagne van Nikita Chroesjtsjov om op grote schaal maagdelijke steppegrond tot landbouwgrond te ontginnen.

Nadat Kazachstan onafhankelijk was geworden, werden de stad en het omliggende territorium in 1991 hernoemd tot Aqmola ("Witte Grafsteen"). In 1994 werd de stad aangewezen als de toekomstige hoofdstad van het nieuwe onafhankelijke land. De stad kreeg wederom een nieuwe naam nadat zij in 1997 hoofdstad werd in plaats van Almaty.

Arriveren

Per Vliegtuig

De Internationale Luchthaven van Astana (IATA: TSE, ICAO: UACC) is de luchthaven van Astana. De luchthaven ligt op ongeveer 14 kilometer afstand van het stadscentrum.

Per Trein

Per Auto

Per Bus

Per Boot

Rondreizen

Zien

  • de moderne regeringswijk
  • het "Oceanarium"
  • het Islamitisch centrum
  • de rooms-katholieke kathedraal
  • de markthal
  • het Historisch Museum van Kazachstan
  • de piramide van de vrede

Doe

  • Maak een wandeling langs de oevers van de Isjim.

Leren

Werken

Kopen

Eten

Budget

Medium

Duur

Drinken

Slapen

Budget

Medium

Duur

Communicatie

Veiligheid

Volgende bestemmingen

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!

Create category