Doe mee en deel je reiskennis!

Arusha: verschil tussen versies

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
Arusha

Default Banner.jpg

(Per bus)
Regel 3: Regel 3:
 
==Info==
 
==Info==
  
Arusha is een stad gelegen in het noorden van Tanzania en wordt omringt door enkele van Afrika's mooiste landschappen en nationale parken. De plaats ligt prachtig aan de voet van de berg Mount Meru en dicht bij Serengeti NP, Ngorongoro Krater, Lake Manyara NP, Tarangire NP, Olduvai Gorge, Mount Kilimanjaro en het heeft zelfs een eigen Arusha NP op Mount Meru. Het is de hoofdstad van het Arusha District en van hieruit beginnen alle safari's naar de verschillende wildparken.
+
Arusha is een stad gelegen in het noorden van Tanzania en wordt omringd door enkele van Afrika's mooiste landschappen en nationale parken. De plaats ligt prachtig aan de voet van de berg [[Mount Meru]] en dicht bij [[Serengeti National Parc]], [[Ngorongoro Krater]], Lake Manyara NP, Tarangire NP, [[Olduvai Gorge]], [[Mount Kilimanjaro]] en ze heeft zelfs een eigen Arusha NP op Mount Meru. Ze is de hoofdstad van het Arusha District en van hieruit beginnen alle safari's naar de verschillende wildparken.
  
 
==Arriveren==
 
==Arriveren==

Versie van 18 apr 2010 om 18:14

Arusha ligt in Tanzania.

Info

Arusha is een stad gelegen in het noorden van Tanzania en wordt omringd door enkele van Afrika's mooiste landschappen en nationale parken. De plaats ligt prachtig aan de voet van de berg Mount Meru en dicht bij Serengeti National Parc, Ngorongoro Krater, Lake Manyara NP, Tarangire NP, Olduvai Gorge, Mount Kilimanjaro en ze heeft zelfs een eigen Arusha NP op Mount Meru. Ze is de hoofdstad van het Arusha District en van hieruit beginnen alle safari's naar de verschillende wildparken.

Arriveren

Per vliegtuig

Per trein

Per auto

Per bus

Vanuit Nairobo rijden dagelijks shuttlebussen tussen Nairobo en Arusha; duur van de reis circa 6,5 uur. Reserveren vooraf is zeer aanbevelenswaardig maar kan alleen ter plaatse gebeuren. De grensovergang na 4 uur van Nairobi is bijzonder. Iedereen dient de bus te verlaten en gezamenlijk wordt men in de richting van een douanekantoortje gedreven. Na het invullen van de papieren wordt gezamenlijk lopend het stukje niemansland overwonnen.

Per boot

Rondreizen

Bekijken

Doen

Leren

Werken

Kopen

Eten

Budget

Medium

Duur

Uitgaan

Overnachten

Budget

Medium

Duur

Communicatie

Veiligheid

Dagelijks leven