Doe mee en deel je reiskennis!

Almere: verschil tussen versies

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
Almere

Default Banner.jpg

(Zien)
(Rondreizen)
Regel 14: Regel 14:
  
 
===Per boot===
 
===Per boot===
 
==Rondreizen==
 
  
 
==Zien==
 
==Zien==

Versie van 9 jul 2012 om 12:20

Almere[1] is een moderne stad in het zuiden van Flevoland.

Arriveren

Per trein

Reis uit de richting Amersfoort, Den Haag, Hilversum en Utrecht naar station Weesp en stap hier over op een trein richting Lelystad. Vanaf Amsterdam Centraal rijdt 4 x per uur een trein naar station Almere Centrum. Er rijden per uur meerdere directe treinen vanaf Schiphol.

Per bus

Almere is per bus bereikbaar vanuit Amsterdam, Schiphol, Lelystad, Harderwijk, Zeewolde, Hilversum en Utrecht

Per auto

Almere is onder andere bereikbaar via de snelweg A6 vanaf de richting Muiderberg en Lemmer. Vanuit Utrecht is Almere bereikbaar via de snelweg A27.

Per boot

Zien

Moderne architectuur Almere is een jonge stad waarin architecten en stedebouwkundigen volop de mogelijkheid hebben gehad om hun ideeën ten uitvoer te brengen. Met name in het stadshart van Almere Stad is op dit gebied veel interessants te zien. Er staan gebouwen van veel bekende Nederlandse en buitenlandse architecten.

In de Muziekwijk en Filmwijk van Almere Stad en de Regenboogbuurt en Eilandenbuurt van Almere Buiten zijn buitenexposities van de Bouwrai gehouden. Deze opvallende gebieden geven een interessante kijk op de architectuur uit een bepaalde periode.

De experimentele woonwijkjes De Eenvoud, De Fantasie en De Realiteit boden architecten de kans op hun ultieme droom te realiseren, zonder tussenkomst van regels en voorschriften.

Land Art In het buitengebied van Almere zijn twee interessante Land Art projecten. In Almere Pampus is de Polderland Garden of Love and Fire van de architect Daniel Liebeskind. In de bossen bij Almere Hout groeit de Groene Kathedraal, een bijzonder kunstwerk van Marius Boezem.

 • Museum de Paviljoens [2]
 • CASLa [3] Centrum voor Architectuur, Stedebouw en Landsschap van Almere

Doen

 • Oostvaardersplassen Het uitzonderlijke natuurgebied De Oostvaarderplassen is vanuit Almere Buiten te bezoeken. Hier is ook het bijzondere Natuurbelevingscentrum De Oostvaarders - [4]
 • Lido Almere - [5] Waterskieën, wakeboarden en lekker naborrelen of eten aan de rand van het Weerwater.
 • Almere Veertje - [6] Rondvaarten en bootverhuur.

Kopen

In het Stadshart - [7] van Almere Stad zijn vestigingen van alle grote winkelbedrijven. Bovendien zijn er ook veel locale en bijzondere winkels. Almere Haven en Almere Buiten hebben eigen centra die meer gericht zijn op de eigen bewoners. In Almere Buiten bevindt zich Doe-Mere - [8], een groot winkelcentrum dat helemaal gespecialiseerd is in wonen en doe-het-zelf.

Eten

 • Brasserie Bakboord - [9] Tel: 036-5404040.
 • Kemphaan Restaurant - [10] Tel: 036-5323844.
 • Restaurant Boathouse- [11] Tel: 036-5305000

Drinken

De meeste cafés zijn op de Grote Markt, het centrale plein in Almere Stad. Ook op andere plaatsen in het centrum van Almere Stad zijn volop uitgaansgelegenheiden, met concentraties op het Belfort, het Deventerpad en de Esplanade. In de havenkom van Almere Haven zijn veel cafés met uitzicht op het Gooimeer.

Slapen

 • Hotel Anno ligt aan de Grote Markt, centraal in Almere Stad.
 • Bastion Hotel ligt aan de rondweg Hoge Ring, ten westen van Almere Stad.
 • Van der Valk Hotel ligt aan de snelweg A6, ten zuiden van Almere Stad.
 • Apollo Hotel ligt in het Stadshart van Almere Stad.
 • Finn Hotel ligt in het Stadshart van Almere Stad.

Volgende bestemmingen

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!