Doe mee en deel je reiskennis!

Alicante

Uit Wikitravel
Versie door Rein N. (Overleg | bijdragen) op 12 mei 2012 om 18:55
Ga naar: navigatie, zoeken
Alicante

Default Banner.jpg

Alicante ligt in de provincie Alicante in Spanje.

Begrijpen

Erheen reizen

Vliegtuig

Luchthaven Alicante (ALC) ligt 11 km ten zuiden van de stad Alicante en heeft verbindingen met veel Europesche luchthavens. Een groot aantal internationale maatschappijen vliegt op de luchthaven van Alicante.

Trein

Auto

Bus

Het busstation van Alicante ligt in Calle Portugal, in het stadscentrum. Hier rijden bussen naar regionale als nationale bestemmingen. Onder andere Elche, Crevillente, Benidorm, Murcia, Madrid,... zijn bereikbaar aan democratische prijzen.

Boot

Rondreizen

Zie

- De Oude Stad, met een karakteristiek netwerk van gezellige kleine straatjes, steegjes en trappen en prachtige huizen en parkjes.

- Santa Barbara kasteel dat een indrukwekkend uitzicht bied op Alicante. De ingang is gratis, in het kasteel vinden soms exposities plaats. Het kasteel kan per bus bereikt worden of te voet. De tocht te voet is een aanrader, en gaat bergop door een prachtig park. Reken op ongeveer 30 minuten - een uur om bovenop te geraken, bescherm jezelf tegen de zon en de hitte en geniet van de prachtige uitzichten en de rust in het park.

- Postiguet beach in het stadscentrum.

Bestand:Http://wikitravel.org/upload/shared//thumb/4/4d/Barbara.jpg/450px-Barbara.jpg

Doe

Zonsopgang bekijken op Postiguet beach of op de pier bij Postiguet.

Leer

Werk

Koop

Eet

Budget

Medium

Duur

Drink

Slaap

Budget

Hostal La Milagrosa, midden in de oude wijk tussen Santa Barbara heuvel/park/kasteel en de zee. Prachtig uitzicht vanop het dakterras, goedkope prijzen, aanrader!

Medium

Duur

Communicatie

Veiligheid

Eruit reizen

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!