Doe mee en deel je reiskennis!

Alexandrië

Uit Wikitravel
Versie door 145.52.164.148 (Overleg) op 11 sep 2008 om 11:46 (Begrijpen)
Ga naar: navigatie, zoeken
Alexandrië

Default Banner.jpg

Alexandrië ligt in Egypte.

Begrijpen

Alexandrie, in Egypte ook wel Iskendriya genoemd, is een havenstad in het noorden van Egypte. de stad telt zo'n 5 miljoen inwoners, maar in de zomermaanden kan dit oplopen tot 15 miljoen. in de zomermaanden is het dan ook ontzettend druk, en zijn de wegen vaak 24/7 druk druk druk. er zijn veel bezienswaardigheden in de stad, en heel wat leuke parkjes en musea. de mensen zijn er uiterst gastvrij, en behulpzaam, en dat maakt het dan ook een gezellige plaats. ook de vele marktjes zijn het zeker waard om een keer te bezoeken.. (vergeet niet af te dingen!)

Arriveren

Per Vliegtuig

Per Trein

Per Auto

de auto is het meest gebruikte vervoermiddel in Alexandrie, je moet er niet vreemd opkijken als je een auto ziet met 11 inzittenden, of met mensen op het dak, of een auto zonder deuren of glazen, auto's worden daar namelijk pas gemaakt als ze het niet meer doen. aan de kust heb je een weg die je vrijwel bijna overal naartoe weet te brengen, van Abou 2ihr tot aan Ba7ary, zo'n 30 km.

Per Bus

Per Boot

Rondreizen

Zien

Doen

Leren

Werken

Kopen

Eten

in Alexandrie zijn er veel verschillende restaurants en eetcafe's, in Ba7ary, heb je Abou Ashraf (voor vis), en aan de zee heb je ook Abou Rabee3 voor verschillende gerechten, ook moet je zeker een keer een broodje kibda eten, in Alex maken ze heerlijke broodjes.

Budget

Medium

Duur

Uitgaan

Slapen

Budget

Medium

Duur

Communicatie

Veiligheid

Volgende bestemmingen

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!