Doe mee en deel je reiskennis!

Akureyri

Uit Wikitravel
Versie door Gentenaar (overleg | bijdragen) op 16 jan 2010 om 10:46 (Per Boot)
Ga naar: navigatie, zoeken
Akureyri

Default Banner.jpg

Akureyri is een stad in het noorden van IJsland en is de hoofdstad van de regio Norðurland eystra.

Begrijpen

Akureyri wordt in IJsland ook wel de "metropool van het noorden" genoemd.

Arriveren

Per Vliegtuig

Akureyri Airport (IJslands: Akureyrarflugvöllur) (IATA: AEY, ICAO: BIAR) is de kleine internationale luchthaven van Akureyri. De luchthaven ligt ongeveer 3 kilometer ten zuiden van het stadscentrum. Iceland Express, Air Iceland en Norlandair vliegen op deze luchthaven. De luchthaven van Akureyri wordt voornamelijk voor binnenlandse vluchten gebruikt, zo vliegt Air Iceland dagelijks regelmatig naar Reykjavik, maar er vertrekken ook vluchten naar Grímsey, Vopnafjörður en Þórshöfn maar vanaf Akureyri wordt ook op Groenland gevlogen, en sinds 2006 ook op Kopenhagen en Londen.

Per Trein

IJsland is één van de weinige landen ter wereld dat niet over een eigen spoorwegnetwerk beschikt, men kan dus ook niet per trein naar Akureyri reizen.

Per Auto

De Ringweg (IJslands: Hringvegur) of weg 1 loopt in een grote cirkel rond IJsland en verbind de belangrijkste plaatsen van het land. De Ringweg loopt ook door Akureyri en de stad is daardoor zeer gemakkelijk met de auto te bereiken.

Per Bus

Er zijn goede busverbindingen van het stadscentrum naar de luchthaven en de omliggende dorpen.

Per Boot

De haven van Akureyri is van vitaal belang voor de stad en de omliggende regio. Zo meren hier de vissersboten aan en leveren de vangst aan de visverwerkende industrie. De haven is ook belangrijk voor het toerisme, omdat meerdere cruiseschepen in de zomermaanden Akureyri aandoen.

Rondreizen

Zien

Doe

Leren

Werken

Kopen

Eten

Budget

Medium

Duur

Drinken

Slapen

Budget

Medium

Duur

Communicatie

Veiligheid

Volgende bestemmingen

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!