Doe mee en deel je reiskennis!

Öland: verschil tussen versies

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
Öland

Default Banner.jpg

(Steden)
(Taal)
Regel 11: Regel 11:
  
 
==Zien==
 
==Zien==
 +
* '''landbouwgronden''' - In het zuiden van het eiland zijn landbouwgronden, en dit gebied staat geregistreerd als werelderfgoed.
  
* '''landbouwgronden''' -In het zuiden van het eiland zijn landbouwgronden, en dit gebied is geregistreerd als een World Heritage Site.
 
 
* '''VIDA museum''', met ontwerpen van de producten van top-ontwerpers van de Royal Crystal.  
 
* '''VIDA museum''', met ontwerpen van de producten van top-ontwerpers van de Royal Crystal.  
  
 +
==Taal==
 +
De inwoners van Öland spreken uiteraard [[Zweeds]] als moedertaal maar de meesten zijn ook vlot in [[Engels]] en de andere Scandinavische talen.
 +
 +
De informatie op de meeste toeristische informatieborden staat vermeld in het Zweeds, Engels en [[Duits]] maar in sommige gevallen is de informatie ook in het [[Nederlands]] en/of andere talen beschikbaar.
  
  

Versie van 30 mei 2012 om 19:50

LocationSwedenÖland.png

Öland [1] is een eiland in het zuidoosten van Zweden.

Info

Het eiland Öland, in provincie Kalmar län, is bereikbaar over een brug vanuit Kalmar. Het is een zeer smal eiland (slechts 4 km in diameter). Öland, dat werd gebruikt als jachtgebied voor de koninklijke familie tot het begin van de 19e eeuw, staat bekend als het "eiland van zon en wind" en is een zeer populair vakantieoord voor de Zweden. Zelfs nu, als gevolg van het beschermde natuurlijke milieu, kan je genieten van migrerende en rustende vogels. Het binnenste noordelijk gebied, net als alle resorts, heeft vele restaurants en huisjes.

Steden

Zien

  • landbouwgronden - In het zuiden van het eiland zijn landbouwgronden, en dit gebied staat geregistreerd als werelderfgoed.
  • VIDA museum, met ontwerpen van de producten van top-ontwerpers van de Royal Crystal.

Taal

De inwoners van Öland spreken uiteraard Zweeds als moedertaal maar de meesten zijn ook vlot in Engels en de andere Scandinavische talen.

De informatie op de meeste toeristische informatieborden staat vermeld in het Zweeds, Engels en Duits maar in sommige gevallen is de informatie ook in het Nederlands en/of andere talen beschikbaar.
Dit artikel is een beginnetje En heeft aandacht nodig. Duik erin en help het groeien!