Doe mee en deel je reiskennis!

Öland: verschil tussen versies

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
Öland

Default Banner.jpg

Regel 2: Regel 2:
  
  
Het eiland Öland, gelegen over een brug uit Kalmar, is een zeer smal eiland slechts 4 km in diameter. Öland eiland, dat werd gebruikt als jachtgebied voor de koninklijke familie tot het begin van de 19e eeuw, is het "eiland van zon en wind" en is een zeer populair vakantieoord gebied voor de Zweden.  Zelfs nu, als gevolg van het beschermde natuurlijke milieu, kan je genieten van migrerende en rustende vogels. Het binnenste noordelijk gebied, net als alle resorts, heeft vele restaurants en huisjes.
+
Het eiland Öland, in provincie [[Kalmar län]] bereikbaar over een brug uit Kalmar, is een zeer smal eiland slechts 4 km in diameter. Öland eiland, dat werd gebruikt als jachtgebied voor de koninklijke familie tot het begin van de 19e eeuw, is het "eiland van zon en wind" en is een zeer populair vakantieoord gebied voor de Zweden.  Zelfs nu, als gevolg van het beschermde natuurlijke milieu, kan je genieten van migrerende en rustende vogels. Het binnenste noordelijk gebied, net als alle resorts, heeft vele restaurants en huisjes.
  
  

Versie van 28 feb 2010 om 18:19

Info

Het eiland Öland, in provincie Kalmar län bereikbaar over een brug uit Kalmar, is een zeer smal eiland slechts 4 km in diameter. Öland eiland, dat werd gebruikt als jachtgebied voor de koninklijke familie tot het begin van de 19e eeuw, is het "eiland van zon en wind" en is een zeer populair vakantieoord gebied voor de Zweden. Zelfs nu, als gevolg van het beschermde natuurlijke milieu, kan je genieten van migrerende en rustende vogels. Het binnenste noordelijk gebied, net als alle resorts, heeft vele restaurants en huisjes.


Zien

  • landbouwgronden, in het zuiden van het eiland zijn landbouwgronden, en dit gebied is geregistreerd als een World Heritage Site.
  • VIDA museum, met ontwerpen van de producten van top-ontwerpers van de Royal Crystal.