Doe mee en deel je reiskennis!

Île d'Oléron

Uit Wikitravel
Versie door Domie (overleg | bijdragen) op 22 jul 2008 om 12:55 (Eten)
Ga naar: navigatie, zoeken
Île d'Oléron

Default Banner.jpg

Île d'Oléron is een Frans eiland aan de Atlantische Oceaan, voor de kust van Marennes in de Charente-Maritime.

Arriveren

Je bereikt het eiland het makkelijkst per wagen. Dit is mogelijk door een brug die het verbindt met het vasteland. Tijdens weekends dien je rekening te houden met een extreme drukte en vaak dien je erg lang aan te schuiven. Dit komt door de populariteit van het eiland bij de Franse dagjesmensen. Daarom is het beter te arriveren op weekdagen.

Rondreizen

Het beste kan je het eiland verkennen met de wagen. Aangezien het eiland niet zo groot is, kan het voor de sportievelingen ook met de fiets. Er is een uitgebreid fietsennetwerk met mooie paden door de bossen.

Bekijken

Doen

Kopen

Eten

De regio Marennes-Oléron is gekend voor de oesterkweek. Oesters zijn er dan ook volop aanwezig en kosten niet veel. Ook andere zeevruchten zijn erg dominant aanwezig en de liefhebber kan zijn hartje ophalen aan wulken, garnalen, inktvis, verscheidene soorten vis, krabben, langoustines,...

Heel typisch voor de streek zijn de in dennennaalden gebakken mosselen die je wel eens vindt op zomerfestivals. De mosselen worden geschikt en overgoten met dennennaalden, die in brand worden gestoken. Dit geeft een uiterst aparte smaak aan de mosselen.

Uitgaan

Overnachten

Bestemmingen in de buurt

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!