Doe mee en deel je reiskennis!

Århus: verschil tussen versies

Uit Wikitravel
Ga naar: navigatie, zoeken
Århus

Default Banner.jpg

(Opmaak)
(5 tussenliggende versies door 2 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
'''Århus''' ligt in [[Denemarken]] in de regio Midden-Jutland en is het culturele hart van Jutland, een universiteitsstad met een perfect bewaard historisch centrum en een kunstmatig gecrëerde historisch dorp ''Den Gamle By''. De belangrijkste attractie is het Moesgard Museum van Prehistorie met een tentoonstelling van het Stenen Tijdperk tot aan de Vikingen en met als centerpiece de 2000 jaar oude Grauballe Man. Het is een levendige plek, met cafe's, restaurants, clubs en biosciopen. Denemarken tweede grootste stad aan de Oostkust van Jutland.
+
'''Århus''' (Aarhus) ligt in [[Denemarken]] in de regio [[Midden-Jutland]] en is de onofficiële en culturele hoofdstad van [[Jutland]]. De stad ligt aan de Oostkust van Jutland.
  
 +
==Info==
 +
Het is een universiteitsstad met een perfect bewaard historisch centrum en een kunstmatig gecrëerd historisch dorp ''Den Gamle By''.
  
==Info==
+
Het is een levendige plek, met café's, restaurants, clubs en bioscopen. Het is naar inwonersaantal de tweede grootste stad van Denemarken.
  
 
==Arriveren==
 
==Arriveren==
Regel 19: Regel 21:
  
 
==Bekijken==
 
==Bekijken==
 +
* '''Den Gamle By''' (''De Oude Stad'') is een kunstmatig gecrëerd historisch dorp.
  
 
==Doen==
 
==Doen==
 +
* Breng een bezoek aan het '''Moesgard Museum'''. Het Moesgard Museum van Prehistorie is de belangrijkste attractie van de stad. Er is een tentoonstelling die een overzicht geeft van het Stenen Tijdperk tot aan de Vikingen en met als belangrijkste bezienswaardigheid de 2000 jaar oude Grauballe Man.
  
 
==Leren==
 
==Leren==
Regel 55: Regel 59:
  
 
{{Str}}
 
{{Str}}
 
 
{{IsIn|Midden-Jutland}}
 
{{IsIn|Midden-Jutland}}
 +
[[en:Aarhus]]
 +
[[es:Århus]]
 +
[[fi:Århus]]
 +
[[pt:Aarhus]]
 +
[[sv:Århus]]

Versie van 15 jan 2011 om 03:18

Århus (Aarhus) ligt in Denemarken in de regio Midden-Jutland en is de onofficiële en culturele hoofdstad van Jutland. De stad ligt aan de Oostkust van Jutland.

Info

Het is een universiteitsstad met een perfect bewaard historisch centrum en een kunstmatig gecrëerd historisch dorp Den Gamle By.

Het is een levendige plek, met café's, restaurants, clubs en bioscopen. Het is naar inwonersaantal de tweede grootste stad van Denemarken.

Arriveren

Per vliegtuig

Per trein

Per auto

Per bus

Per boot

Rondreizen

Bekijken

  • Den Gamle By (De Oude Stad) is een kunstmatig gecrëerd historisch dorp.

Doen

  • Breng een bezoek aan het Moesgard Museum. Het Moesgard Museum van Prehistorie is de belangrijkste attractie van de stad. Er is een tentoonstelling die een overzicht geeft van het Stenen Tijdperk tot aan de Vikingen en met als belangrijkste bezienswaardigheid de 2000 jaar oude Grauballe Man.

Leren

Werken

Kopen

Eten

Budget

Medium

Duur

Uitgaan

Overnachten

Budget

Medium

Duur

Communicatie

Veiligheid

Dagelijks leven

Rondom

Dit artikel is nog geheel in opbouw. Het is nog onbruikbaar voor een reiziger maar het is makkelijk om over een bepaald onderwerp al iets toe te voegen.

Weet jij iets voor deze pagina waardoor het bruikbaar wordt? Duik erin en bewerk de pagina!