Wikitravel:Közösségi portál

A Wikitravelből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Bujatt (vita | közrem.) 2006. október 10., 07:49-kor történt szerkesztése után volt. (Feladatok)

Ez a Magyar Wikitravel projekt munkaszervezését és kapcsolattartást segítő oldal.

Folyamatosan keresünk résztvevőket. Ha te is szeretnél hozzájárulni a Magyar Wikitravel sikeréhez, regisztrálj! (A regisztráció alig pár másodpercet vesz csak igénybe.)

Aloldalak:

Feladatok

Felhasználókat toborozni.

Don't sit back and wait for other users to sign up for the expedition; go out and recruit them. The language's Wikipedia version, Slashdot-like sites, blogs in the language, or Web forums are good places to recruit expedition members.

Szóhasználatot kialakítani

Hogy egységes legyen, a magyar WikiTravel szóhasználatát ki kell alakítani: (tegezés/magázás, idegen szavak írása, stb.)

Wikitravel zsargon lefordítása

Le kell fordítani a Wikitravel szókicsét, pl. városcsonk vagy csonk (város), stb. Ez is a szóhasználat oldalon történik.

Névtérben szereplő oldalcímek kitalálása

Le kell fordítani minden Wikitravel és Segítség névtérben szereplő lap címét. Jól át kell gondolni, mert később már nagyon munkaigényes változtatni. Illetve még feladat végiggondolni, hogy mi kerüljön a Wikitravel névtérbe, és mi a Segítség névtérbe. Persze később is átirányítható bármelyik lap, de jó szépen következetesen alakítani. Wikitravel:Névtér lista


Legsürgősebb fordítandó oldalak

Kijelölni a legsürgősebb Wikitravel és Segítség névtérben szereplő oldalakat, és lefordítani azokat. Kiindulási pont lehet a németek listája.

Fejezetcímek kitalálása

Le kell fordítani minden fejezetcímet a sablonokhoz. Jól át kell gondolni, mert később már nagyon munkaigényes változtatni.

Szerkesztés megkönnyítése

Szerintem mihamarabb vegyétek át a Wikipédiából a szerkesztőgombokat és az alsó karaktertáblát (akár testreszabva) mert aki nincs otthon a wiki jelölőnyelv használatában, annak perpill nagyon nehéz dolga van.


Fejlesztés alatt áll

Fejlesztendő

Hasznos linkek a projekt menetével kapcsolatban