Wikitravel:Írd alá a hozzászólásaidat

A Wikitravelből
Az irányelv dióhéjban:
Mindig írd alá a vitalapokon hagyott üzeneteidet a ~~~~ jelek beírásával, hogy a társalgás követhető maradjon.

A wikikett szerint az a helyes, ha a vitalapokon (és az egyéb nem cikkekhez tartozó lapokon, mint amilyenek például a Wikitravel névtér lapjai) tett megjegyzéseidet aláírod. Ez a Wikitravel kommunikáció nagyon fontos része: segít minden résztvevőnek követni a hozzászólásokat, és a dialógus megértését.

Emiatt a Wikitravelben van egy lehetőség arra, hogy nagyon egyszerűen elhelyezd aláírásodat. Ahhoz, hogy a neved automatikusan a hozzászólásod végére kerüljön egy pontos időbélyeggel együtt mindössze annyit kell tenned, hogy négy darab "tilde" karaktert (ez a "~", a hullámvonal neve) írsz a szöveg végére, így: ~~~~; vagy ha csak a nevedet szeretnéd beilleszteni dátum nélkül, akkor három tilde karaktert: ~~~. Ehhez be kell jelentkezned, hiszen csak ekkor van saját neved. A szerkesztő ablak alatt található "karakterek" utolsó ábrájára kattinva, ~~~~ a szerkesztő ablakba, - a kurzor helyére illeszti be.
Az aláírások teljes eszköztára az alábbi:

Amit beírsz Ami a lapra kerül Ami megtekintéskor látszik
~~~ [[User:Dorgan|Dorgan]] Dorgan
~~~~ [[User:Dorgan|Dorgan]] 2004. október 22., 11:54 (CEST) Dorgan 2004. október 22., 11:54 (CEST)
~~~~~ 2004. október 22., 11:54 (CEST) 2004. október 22., 11:54 (CEST)

Ha úgy döntenél, hogy bejelentkezés nélkül veszel részt a Wikitravel beszélgetésekben, akkor kézzel írd alá a neved (például --töhötöm ~~~~~ formában).

Ha az aláírásod esetleg nem magyar betűket vagy jeleket tartalmaz, akkor érdemes magyar betűkkel is beleírni azt, mert ha valaki nem tudja kijelezni a speciális jeleket, akkor neki minden ilyen név üres kockákként, vagy szóközökként fog "látszani".

A bejelentkezett felhasználók tetszés szerint meg tudják változtatni az aláírásuk formáját a Beállításaik között. A „beceneved (aláíráshoz)” rész tartalma bekerül a "[[user:<sajátneved>|" és a "]]" közé (de csak szöveges karaktereket tartalmazhat).

Ha szeretnél különlegesebb aláírást (pl. ami a vitalapodra hivatkozik), akkor a „beceneved (aláíráshoz)” mezőbe a teljes bevágandó szöveget kell írnod, és kijelölni az Aláírás automatikus hivatkozás nélkül opciót, és így aláíráskor a mező teljes tartalma fog bemásolódni. Példa: „[[User:Dorgan|Dorgan]] [[user vita:Dorgan|✎]]”.

Lásd a vitalapokról szóló cikket azok használatáról.