„Rába Quelle Gyógy-, Termál- és Élményfürdő” változatai közötti eltérés

A Wikitravelből
Rába Quelle Gyógy-, Termál- és Élményfürdő

Default Banner.jpg

(Története)
(Szolgáltatások)
25. sor: 25. sor:
 
Fürdőterápia: medencefürdő, szénsavas kádfürdő, súlyfürdő. Iszapkezelés. Elektroterápia és víz alatti sugármasszázs (tangentor). Masszázs, gyógytorna, Kneipp-kezelések.  
 
Fürdőterápia: medencefürdő, szénsavas kádfürdő, súlyfürdő. Iszapkezelés. Elektroterápia és víz alatti sugármasszázs (tangentor). Masszázs, gyógytorna, Kneipp-kezelések.  
  
'''További szolgáltatások'''
+
'''Élményfürdő szolgáltatások'''
  
Szaunakert, szárazszauna, két gőzszauna, jacuzzi.  
+
* A medencékben igénybe vehető szolgáltatások elsősorban a wellnesst, a [[rekreáció]]t, a [[pihenés]]t segítik, sodró csatorna, fekvő [[masszázs]] segítségével. A mű[[gejzír]]ek, vízköpők, masszírozó fúvókák, (különböző magasságokban), [[vízesés]], [[vadvíz]]i csatorna, zuhatag [[barlang]]gal, pezsgőfürdő mind a látványt, az élményeket fokozó tárgyak, berenedezések. Külön medencében játszhatnak a kisgyermekek. A termálfürdői részben négy medencét használhatnak a vendégek. A különböző hőfokon 29, 32 és 38 °C-os temperált vízben az úszás mellett fekvő [[masszázs]], derék és hátmasszírozó [[fuvóka|fúvókák]] segítik a vendégek pihenését, gyógyulását.
 +
* Szaunakert: a legfejlettebb technikával felszerelt szaunák, gőzkabinok várják vendégeket. A szolgáltatások közé tartozik a [[pezsgőfürdő]] és a külön merülő medence.
 +
* Masszázsok: Különböző masszázsok is segítik a pihenést, regenerálódást, illetve gyógyulást. Fajtái: az aromaterápiás, a gyógynövényes, a svéd, és a thai masszázs.
 +
* Vendéglátás: három [[étterem]], egy vízi [[bár]], szaunabár,és [[büfé]] található a fürdöző vendégek kényelmére.
  
 
==Elérhetősége==
 
==Elérhetősége==

A lap 2008. december 10., 12:21-kori változata

A Rába Quelle Gyógy-, Termál- és Élményfürdő a Mosoni-Duna és a Rába találkozásánál lévő félszigeten épült, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a történelmi belvárosra.

Fekvése

Győr-Moson-Sopron megye székhelyén, Győrben működő fürdőlétesítmény. A közelben: Győr látnivalói, Pannonhalma, Szigetköz, Mosoni-Duna.

Története

A fürdő őse ma idényjelleggel üzemelő strandfürdő, közel 5 hektáros területen, melyet Hajós Alfréd tervei alapján építettek 1931-ben.

A győri vizet már a középkori krónikák is jegyezték, mert számos betegségre hatásos. A 2000 méter mély termálkútból feltörő 67 °C-os vizet 1978-ban minősítették gyógyvízzé.

2004. október 3-án nyitotta meg kapuit a mai kor igényeinek megfelelő Rába Quelle Gyógy-, Termál- és Élményfürdő – 1500 fős befogadóképességgel.

Infrastruktúra

Két termálmedence, 5 élménymedence, két csúszda.

Víz jellemzői

Javallatok Mozgásszervi betegségek ápolása, nőgyógyászati panaszok kezelése.

Szolgáltatások

Fizioterápiás szolgáltatások

Fürdőterápia: medencefürdő, szénsavas kádfürdő, súlyfürdő. Iszapkezelés. Elektroterápia és víz alatti sugármasszázs (tangentor). Masszázs, gyógytorna, Kneipp-kezelések.

Élményfürdő szolgáltatások

  • A medencékben igénybe vehető szolgáltatások elsősorban a wellnesst, a rekreációt, a pihenést segítik, sodró csatorna, fekvő masszázs segítségével. A műgejzírek, vízköpők, masszírozó fúvókák, (különböző magasságokban), vízesés, vadvízi csatorna, zuhatag barlanggal, pezsgőfürdő mind a látványt, az élményeket fokozó tárgyak, berenedezések. Külön medencében játszhatnak a kisgyermekek. A termálfürdői részben négy medencét használhatnak a vendégek. A különböző hőfokon 29, 32 és 38 °C-os temperált vízben az úszás mellett fekvő masszázs, derék és hátmasszírozó fúvókák segítik a vendégek pihenését, gyógyulását.
  • Szaunakert: a legfejlettebb technikával felszerelt szaunák, gőzkabinok várják vendégeket. A szolgáltatások közé tartozik a pezsgőfürdő és a külön merülő medence.
  • Masszázsok: Különböző masszázsok is segítik a pihenést, regenerálódást, illetve gyógyulást. Fajtái: az aromaterápiás, a gyógynövényes, a svéd, és a thai masszázs.
  • Vendéglátás: három étterem, egy vízi bár, szaunabár,és büfé található a fürdöző vendégek kényelmére.

Elérhetősége

Cím: Győr, Fürdőtér 1. Telefon: 0036/96.514.900 Fax:0036/96.514-909 E-mail: [email protected] Honlap:

Forrás

Rába Quelle Gyógy-, Termál- és Élményfürdő témához kapcsolódó forrásszövegek a Wikipédiában.