„Franciaország” változatai közötti eltérés

A Wikitravelből
Franciaország

Default Banner.jpg

1. sor: 1. sor:
'''Franciaország''' Nyugat-Európa legnagyobb területű országa. Északkeletről Belgium és Luxemburg, keletről Németország és Svájc, délkeletről Olaszország, délnyugatról pedig Spanyolország, valamint a Pireneusok hegyeiben a két ország közé zárt Andorra határólja. Délről a Földközi-tenger mossa partjait (a partból egy kis részen Monaco törpeállam található), nyugaton pedig hosszan elnyúló parttal rendelkezik az Atlanti-óceán mentén.
+
'''Franciaország''' [[Nyugat-Európa]] legnagyobb területű országa. Északkeletről [[Belgium]] és [[Luxemburg]], keletről [[Németország]] és [[Svájc]], délkeletről [[Olaszország]], délnyugatról pedig [[Spanyolország]], valamint a [[Pireneusok]] hegyeiben a két ország közé zárt [[Andorra]] határólja. Délről a [[Földközi-tenger]] mossa partjait (a partból egy kis részen [[Monaco]] törpeállam található), nyugaton pedig hosszan elnyúló parttal rendelkezik az [[Atlanti-óceán]] mentén.
  
Az ország a turisták legkedveltebb célpontja, mivel számos világhírű turistalátványossággal rendelkezik, melyek közül a legismertebbek Párizshoz vagy a [[Côte d'Azur]]höz hasonlóak. De számos egyéb, szintén kiemelkedő nevezetesség is várja a turistákat. Úgy mint a Loire menti kastélyok, a „Midi” római emlékei (Pont du Gard, Arles, Orange) vagy épp a vad [[bretagne]]-i tengerpart. De, ha mindez nem volna elég, ott van az utánozhatotlanul könnyed francia mentalitás, az eldugodt, történelmet mesélő falvak vagy épp a különleges táj.
+
Az ország a turisták legkedveltebb célpontja, mivel számos világhírű turistalátványossággal rendelkezik, melyek közül a legismertebbek [[Párizs]]hoz vagy a [[Côte d'Azur]]höz hasonlóak. De számos egyéb, szintén kiemelkedő nevezetesség is várja a turistákat. Úgy mint a Loire menti kastélyok, a „Midi” római emlékei ([[Pont du Gard]], [[Arles]], [[Orange]]) vagy épp a vad [[bretagne]]-i tengerpart. De, ha mindez nem volna elég, ott van az utánozhatotlanul könnyed francia mentalitás, az eldugodt, történelmet mesélő falvak, a különleges táj vagy épp a francia konyha.
 
== Régiók ==
 
== Régiók ==
 
<div style="float: {{{float|none}}}; clear: {{{float|none}}}; position: relative; font-size: 7pt;  line-height: 10px;">
 
<div style="float: {{{float|none}}}; clear: {{{float|none}}}; position: relative; font-size: 7pt;  line-height: 10px;">

A lap 2006. november 1., 06:13-kori változata

Franciaország Nyugat-Európa legnagyobb területű országa. Északkeletről Belgium és Luxemburg, keletről Németország és Svájc, délkeletről Olaszország, délnyugatról pedig Spanyolország, valamint a Pireneusok hegyeiben a két ország közé zárt Andorra határólja. Délről a Földközi-tenger mossa partjait (a partból egy kis részen Monaco törpeállam található), nyugaton pedig hosszan elnyúló parttal rendelkezik az Atlanti-óceán mentén.

Az ország a turisták legkedveltebb célpontja, mivel számos világhírű turistalátványossággal rendelkezik, melyek közül a legismertebbek Párizshoz vagy a Côte d'Azurhöz hasonlóak. De számos egyéb, szintén kiemelkedő nevezetesség is várja a turistákat. Úgy mint a Loire menti kastélyok, a „Midi” római emlékei (Pont du Gard, Arles, Orange) vagy épp a vad bretagne-i tengerpart. De, ha mindez nem volna elég, ott van az utánozhatotlanul könnyed francia mentalitás, az eldugodt, történelmet mesélő falvak, a különleges táj vagy épp a francia konyha.

Régiók

Franciaország 7 nagy tájegységre bontható, és ezeket tovább osztva összesen 22 közigazgatási régióból áll az ország, amely lényegében lefedi a történelmi és turisztikai tájegységeket.

Franciaország rendelkezik pár tengeren túli megyével is: Guadeloupe, Martinique, Francia Guyana, Réunion.

Illetve pár tengeren túli területtel: Francia Polinézia (Tahiti), Új Kaledónia, Saint Pierre és Miquelon, Mayotte, Wallis és Futuna

Toll.png Csonk szócikk.

Toll.png
Ez a szócikk egy csonk, és a figyelmedet igényli, mert kevés információt tartalmaz.
Segíts te is, hogy informatívabb szócikk lehessen!