Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Wikitravel:Tervetuloa Wikitraveliin

Kohteesta Wikitravel
Versio hetkellä 28. helmikuuta 2007 kello 18.48 – tehnyt Anchjo (keskustelu | muokkaukset) (Jaa tietosi)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tervetuloa Wikitraveliin! Me Wikitravelin koonneet Wikimatkaajat toivomme, että työstämme on sinulle hyötyä ja liityt mukaan kokoamaan vapaata, ajantasaista, kattavaa ja luotettavaa maailmanlaajuista matkaopasta.

Tiedonhaku

Löytääksesi etsimääsi tietoa, suuntaa etusivulle ja tutki osioita. Paikkakohtaiset matkaoppaat löytyvät maanosien kohdalta, esimerkiksi Kairo Afrikan alta ja Vancouver Pohjois-Amerikasta. Reiteille ja matkailuaiheille on myös varattu osiot.

Voit myös käyttää Wikitravelin omaa hakua sivun vasemman laidan Haku-toiminnon avulla. Naputtele vain paikan nimi, nähtävyys, aihe, ruoka, juoma tai muu mitä etsit, ja saat listan täsmäävistä sivuista. Jos mitään sivuja ei löydy, uusi sivu saattaa olla tarpeen... ja juuri sinä voisit kirjoittaa sen!

Jos sinulla on jotain kysyttävää tietystä kohteesta tai aiheesta, voit jättää viestin kohteen keskustelusivulle. Yleiset kysymykset voi esittää kestikievarissa.

Copyleft-lisenssimme ansiosta voit levittää, muokata ja käyttää Wikitravelin artikkeleita lähes vapaasti.

Jaa tietosi

Wikitravel on lukijoiden luoma sivusto: kaikki sivustolla oleva tieto on muiden tavallisten Internet-käyttäjien luomaa. Yritämme luoda, kuvittaa ja muokata matkaoppaan koko maailmalle, ja tarvitsemme apuasi. Tekemistä on valtavasti. Arvostamme kaikkea vaivannäköäsi hankkeen hyväksi. Sinun ei tarvitse olla matkailun asiantuntija: aloittaaksesi sinun täytyy olla vain kiinnostunut.

Voit aina muokata rohkeasti mitä tahansa sivua – jopa tätä! Klikka vain muokkaa-linkkiä sivun yläreunassa, ja päädyt tekstikenttään, jossa voit muokata sivun sisältöä. Tee muutoksesi ja paina Tallenna sivu -nappia, ja muokkaamasi versio näytetään sivulla. Jos et tohdi vielä muokata oikeaa artikkelia, voit harjoitella muokkaamista hiekkalaatikolla.

Aloittelijalle hyödyllisiä sivuja ovat, Käytännöt, Tyyliopas ja UKK. Sinun ei tarvitse välttämättä huolehtia Wikitravelin monista käytännöistä ja tyyliohjeista: joku muu käyttäjä muokkaa kyllä tekstisi vastamaan käytäntöjämme.

More information

We have quite a bit of help documentation to make reading and editing Wikitravel as easy as we can.

If you have any questions about Wikitravel, please read our FAQ first to see if it's already answered. If not, feel free to ask your question in the travellers' pub, where friendly Wikitravellers will help guide your way.

We can't say how important it is to us that you are reading and contributing on Wikitravel. If you need anything, just ask us (however you can). We want you to enjoy Wikitravel, to find the info you need, and (we hope) to be inspired to share your knowledge with others.

See also: Welcome, Wikipedians