Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Ero sivun ”Wikitravel:Pikaopas” versioiden välillä

Kohteesta Wikitravel
Loikkaa: valikkoon, hakuun
 
Rivi 35: Rivi 35:
 
[[en:Wikitravel:Quick contribution guide]]
 
[[en:Wikitravel:Quick contribution guide]]
 
[[es:Wikitravel:Guía Rápida de Contribución]]
 
[[es:Wikitravel:Guía Rápida de Contribución]]
 +
[[fr:Wikitravel:Guide de contribution rapide]]
 
[[it: Guida veloce per contribuire a Wikitravel]]
 
[[it: Guida veloce per contribuire a Wikitravel]]
 
[[nl:Snelle bijdrage gids]]
 
[[nl:Snelle bijdrage gids]]

Nykyinen versio 30. toukokuuta 2013 kello 10.18

Wikitravel on ajan tasalla oleva, maailmanlaajuinen matkaopas. Se on luotu ympäri maailmaa olevan yhteisön voimin ja sitä käyttää 7 miljoonaa matkaaja joka kuukausi. Sinä voit tehdä arvokkaan lisäyksen Wikitraveliin vain muutamassa minuutissa. Tietoja siitä kuinka lisäyksiä käytetään löytyy täältä - älä pelkää sukeltaa sisään!

Kuinka muokata[muokkaa]

Sivujen muokkaaminen aloitetaan aina painamalla Muokkaa painiketta sivun yläreunassa, ja voit esikatsella muokkaustasi tavallisessa katselutilassa painamalla Esikatsele nappulaa Tallenna sivu nappulan vieressä. Kun olet mielestäsi valmis valitse Tallenna sivu ja ihaile saavutustasi!

1. Listauksen lisääminen.

Wikitravel artikkeleilla on monta eri alaotsikkoa: Näe, Tee, Osta, Syö, Juo, Nuku. Lisätäksesi listauksen johonkin näistä alaotsikoista on sinun painettava Muokkaa nappia ja etsittävä oikea kohta HTML-koodista - älä pelkää, HTML on hyvin yksinkertaista! Kun oikea kohta on löytynyt voit joko kopioida mallin toisesta listauksesta tai kopioida esimerkkimallin Listaukset sivulta.

  • Mitä lisätä. Voit lisätä minkä tahansa nähtävyyden, puiston, näköalapaikan, baarin, ravintolan tai muun kohteen jossa olet käynyt tai josta olet kiinnostunut ja haluat jakaa tietosi! Sillä ei ole väliä tutustuitko paikkaan matkalla vai onko paikka kotikunnallasi. Sinun ei myöskään tarvitse olla asiantuntija, koska sinun ajatuksesi ja kokemuksesi ovat arvokkaita muille matkaajille sellaisenaan!
  • Kuinka kirjoittaa kohteesta. Kerro millainen kohde on ja mitkä asiat saavat ihmiset käymään kohteessa. Jokaisella meistä on erilaisia kiinnostuksen kohteita! Jos pidit itse kohteesta, mikä sai sinut pitämään siitä? Jos osaat neuvoa reitin sinne, tai tiedät mihin vuoden- tai kellonaikaan kohde on parhaimmillaan, kerro sekin! Listauksissa ei saa käyttää persoonamuotoja kuten Minä tai Me, mutta voit kohdistaa teksisi lukjaan Sinä -muodolla.

Esimerkki listaus

* <see name="Kohteen nimi" alt="paikallinen tai vaihtoehtoinen nimi" address="Osoite" directions="Ohjeet kohteen löytämiseen" phone="+91 27 222-1234" email="[email protected]" fax="+31 27 222-1235" url="http://www.esimerkkisivu.fi" hours="21:00-17:30" price="€25 sisäänpääsystä"</see>

2. Sivun muokkaus. Voit muokata mitä tahansa Wikitravel artikkelia painamalla Muokkaa linkkiä sivun yläreunassa. Sääntöjä ja kirjoitusohjeitakin tärkeämpää on kuitenkin se että kirjoitat, koska joku yhteisön jäsenistä kuitenkin oikolukee ja tarkistaa kirjoituksesi. Lisää vaikka kotikuntasi tai lempi lomakohteesi! Wikitravel artikkelit ovat aina merkitty maantieteellisen sijainnin mukaan, joten jos kohteesi on esimerkiksi kaupungin ulkopuolella, voit luoda listauksen siihen artikkeliin, missä kohteeseen matkaajat useimmiten yöpyvät. Muista valita oikea alaotsikko, kunten Syö ravintolalle, tai Juo baarille. Tarkemmat ohjeet sivun HTML-muokkaksesta löytyy täältä!

3. Täysin uuden sivun luominen. Joskus voit joutua luomaan uuden sivun, varsinkin jos kohde on hieman tuntemattomampi. Tarkista kuitenkin aina, että sivu jota olet luomassa, ei varmasti vielä ole olemassa, tai ettei nämä tiedot löydy jo joltain toiselta sivulta (esimerkiksi Pasila, Helsingin sivulla). Uusia sivoja voidaan luoda kaupungeista, kansallispuistoista, alueista ja lääneistä sekä tietysti matkailuaiheista, kuten pieni sanakirja tärkeimmistä sanoista. Ravintolat, hotellit tai nähtävyydet eivät kuulu yksitäiselle sivulle, vaan ne pitää lisätä listauksena oikeen artikkeliin. Lisää, ja tarkempaa tietoa löydät [[1]] <- tästä linkistä

4. Käyttäjätunnuksen luominen

Kun olet ollut wikimatkaaja jonkin aikaa saatat haluta luoda itsellesi käyttäjätilin antaaksesi itsellesi identiteetin sivustolla. Käyttäjätunnuksen omaavat wikimatkaajat saavat oman käyttäjäsivun ja heidän käyttäjätunnuksensa näytetään sivuhistorioissa. Heillä on myös mahdollisuus merkitä tekemänsä muutokset pieniksi, ja lisätä sivuja tarkkailulistaansa. Voit luoda itsellesi käyttäjätunnuksen seuraamalla Kirjaudu sisään -linkkiä (lähes) miltä Wikitravelin sivulta tahansa. Tunnus tulisi olla lyhyt ja selkeä kun taas esimerkiksi Fsd564XXs ei ole hyvä tunnus. Lisäohjeita löydät täältä.

Katso myös[muokkaa]

  1. Kuinka muokata sivua -Yksityiskohtaiset tiedot sivujen muokkaamisesta
  2. Listaukset Kuinka lisätä Ravintola, Hotelli tai jokin muu listaus
  3. Ohjesivu -Kaikki ohjesivut löydät täältä
  4. Kestikievari -Täällä voit kysyä mieltäsi vaivaavia kysymyksiä