Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Wikitravel:Lisenssipäivitys

Kohteesta Wikitravel
Versio hetkellä 30. marraskuuta 2009 kello 11.17 – tehnyt Wikki2 (keskustelu | muokkaukset) (Suostun)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Wikitravel aikoo päivittää lisenssinsä nykyisestä Creative Commons Attribution-ShareAlike 1.0:sta ("CC 1.0") Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0:een ("CC 3.0"). Otamme vastaan ilmoituksia suostua tai kieltäytyä omien lisäystesi lisenssin päivityksestä 1. joulukuuta 2009 asti; jos ehdotus saa laajan kannatuksen, lisenssi päivitetään 1. tammikuuta 2010.

Perustelu

Päivittämällä lisenssi 1.0:sta 3.0:an Wikitravel voi...

 • Lainata sisältöä muista CC 2.0+ projekteista, kuten Wikipedia, World66, HitchWiki, Travellerspoint ym ym.
 • Helpottaa uudelleenkäyttöä. Wikitravelin teksti on CC 1.0, mutta monet kuvat ovat jo nyt CC 3.0. Päivityksen jälkeen koko sivusto on CC 3.0.
 • Kansainvälistyä. CC 1.0 on tehty amerikkalaista tekijänoikeuslakia varten, kun taas 3.0:sta on versioita monille muille maille, kuten Suomelle.
 • Saavuttaa vakavamman laillisen aseman. Creative Commons on paikannut monta porsaanreikää CC 1.0:ssa ja lisenssi paranee edelleen tulevaisuudessa.
 • Olla tulevaisuudessakin yhteensopiva. CC 1.0 ei päivity itsestään (siksi siis tämä ruljanssi), kun taas CC 3.0 päivittyy automaattisesti uusimpaan versioon.

CC 3.0 suojaa "Nimeä" (Attribution) ja "Tarttuva" (ShareAlike) oikeuksiasi yhtä hyvin ellei paremmin kuin CC 1.0. CC 1.0 valittiin alkuperin vain siksi, ettei silloin ollut parempia vaihtoehtoja tarjolla. Wikitravel on viimeinen kooltaan merkittävä projekti, joka edelleen käyttää sitä. Tarkempia tietoja lisenssien eroista saa Creative Commonsin sivuilta (englanniksi):

Eli mitä minun pitäisi tehdä?

Vaihtoehtoja on kolme:

 1. Suostu allekirjoittamalla Suostun-osio alla.
 2. Kieltäydy allekirjoittamalla Kieltäydy-osio alla. Jos Wikitravel-yhteisö päättää siirtyä uuteen lisenssiin, lisäyksesi Wikitraveliin saatetaan poistaa.
 3. Älä tee mitään. Jos Wikitravel-yhteisö päättää silti siirtyä uuteen lisenssiin, muut käyttäjät päättävät säilytetäänkö vai poistetaanko lisäyksesi Wikitraveliin.

Suostun

Minä, allekirjoittanut, täten julkaisen kaikki aiemmat, nykyiset ja tulevat lisäykseni kaikissa Wikitravelin kieliversioissa Creative Commons Attribution Share-Alike lisenssin version 3.0 mukaisesti.

Allekirjoittaaksesi kirjaudu sisään, muokkaa tätä sivua ja lisää teksti # ~~~~ alle.
 1. Jpatokal 1. marraskuuta 2009 kello 09.53 (EST)
 2. Ypsilon 2. marraskuuta 2009 kello 04.31 (EST)
 3. Touko vk 25. marraskuuta 2009 kello 15.44 (EST)
 4. Wikki2 30. marraskuuta 2009 kello 06.13 (EST)

Kieltäydyn

Minä, allekirjoittanut, täten ilmoitan kieltäytyväni Wikitravel-lisäysteni uudelleenlisensoinnista Creative Commons Attribution Share-Alike lisenssin versioon 3.0 ja siten vaadin niiden poistamista Wikitravelista.

Allekirjoittaaksesi kirjaudu sisään, muokkaa tätä sivua ja lisää teksti # ~~~~ alle.