Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Wikitravel:Linkit Wikipediaan

Kohteesta Wikitravel
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Monet Wikitravelin artikkelit hyötyvät linkeistä Wikipedian samaa aihetta käsitteleviin artikkeleihin. Wikitravelin artikkeli keskittyy matkailijoita koskeviin aiheisiin, mutta Wikipedian artikkeleissa voi olla tarkempaa tai laajempaa tietoa aiheesta.

Sama aihe

Lisätäksesi linkin suomenkielisen Wikipedian artikkeliin samasta aiheesta, lisää linkki muodossa [[Wikipedia:Suomenkielisen Wikipedia-artikkelin otsikko]].

Linkki ei ilmesty Wikitravelin artikkelitekstiin, vaan se sijoitetaan automaattisesti vasemman laidan navigaatiopalkin "Muut sivustot/kielet" osioon.

Lisää Wikipedia-linkki aivan artikkelin loppuun, jotta artikkeli itsessään pysyy selkeänä. Vältä lisäämästä useampia kuin yksi Wikipedia-linkki; lisäämäsi linkin tulisi osoittaa artikkeliin, jolla on täsmälleen sama aihe.

Eri aihe

Jos haluat tehdä linkin suomenkieliseen Wikipedia-artikkeliin jolla ei ole täsmälleen sama aihe, lisää kaksoispiste "Wikipedia"-sanan eteen: [[:Wikipedia:Suomenkielisen Wikipedia-artikkelin otsikko]]. Tällä tavoin linkki näkyy siinä kohtaa tekstiä, johon sen lisäät.

Yleisesti ottaen koita välttää artikkelitekstissä olevia Wikipedia-linkkejä. Wikitravelin artikkelia lukeva matkaaja ei välttämättä ole verkossa, joten linkistä Wikipediaan (tai muuallekaan) ei ole juuri hyötyä hänelle. Wikitravelin artikkeleiden tulisi olla niin täydellisiä ja itsenäisiä kuin mahdollista. Olennaiset tiedot aiheesta tulisi sisällyttää Wikitravelin artikkeliin.

Kieltenväliset linkit

Wikipediasta on olemassa monta versiota eri kielillä. Koska kohdeyleisömme on suomenkielistä, kannattaa ensisijaisesti linkittää suomenkieliseen Wikipediaan ja toissijaisesti englanninkieliseen (mikäli suomenkielistä artikkelia ei ole tai se on hyvin vajavainen).

Linkin englanninkieliseen Wikipediaan voit tehdä lisäämällä en-kielikoodin ylläesitettyihin esimerkkeihin, siis esimerkiksi [[:Wikipedia:en:Englanninkielisen Wikipedia-artikkelin otsikko]].

Järjestys

Wikipedia-linkkien tulisi esiintyä artikkelin lopussa Wikitravelin kieliversioiden välisten linkkien jälkeen, ja ennen linkkejä Open Directoryyn.

Katso myös