Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Wikitravel:Kuukauden kohde

Kohteesta Wikitravel
Versio hetkellä 18. toukokuuta 2010 kello 05.54 – tehnyt TimoM (keskustelu | muokkaukset) (Tampere)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Kuukauden kohde on Wikimatkaajien valitsema erityisen kattava artikkeli.


Ehdottaminen

Kuka tahansa voi ehdottaa artikkelia kuukauden kohteeksi, kerro vain parilla sanalla miksi ja ehdota hyvää aikaa käydä siellä. Kohteeksi voidaan valita mikä tahansa paikka, alue, reitti tai tapahtuma, joka läpäisee Mikä on artikkeli -testin.

Ehdotus tehdään näin:

===[[Kohde]]===
Loistava artikkeli ja kerrassaan ihana keväisin, oih. ~~~~

Mutta ennen kun ehdotat, tarkista seuraavat:

 • Artikkelin pitäisi olla kattava tai tähti luokitukseltaan. Siinä pitää olla vähintään yksi hyvä kuva ja muotoilun pitää noudattaa tyyliopasta.
 • Artikkelin ei pidä olla alueeltaan liian iso (esim. "Suomi" tai edes "Lappi").
 • Artikkelin voi valita vain kerran.
 • Jos artikkelia on ehdotettu aikaisemmin, mutta ehdotus hylättiin, aiemmin huomatat ongelma pitäisi korjata ennen kun sitä voi ehdottaa uudelleen.

Valinta

Voit kommentoida ehdotuksia vapaasti, pistä vain tähti (*) ja mielipiteesi.

===[[Kohde]]===
Loistava artikkeli ja kerrassaan ihana keväisin, oih. MatkaPähkinä 25:25, 31 Feb 2525 (EDT)
* Hyvältä näyttää, mutta eikö "Tee"-kohtaan tosiaan löydy muuta kuin pitsinnypläystä? ~~~~

Jos ehdotus saa useamman kannatuksen eikä yhtään vastalauseita noin viikon aikana, se voidaan pistää jonoon.

Aikaisemmin valitut kohteet keskusteluineen löytyvät arkistosta. Ehdotukset jotka eivät menneet läpi löytyvät hylsypinosta.

Tulevat kohteet

Wikitravel

Wikitravel on hanke, jonka tarkoituksena on luoda vapaa, kattava, ajantasainen ja luotettava maailmanlaajuinen matkaopas. Tähän mennessä oppaita ja muita sivuja on kirjoitettu suomeksi 1 684. Ohjesivu kertoo miten sinä voit muokata Wikitravelin sivuja samantien.Osallistu keskusteluun kestikievarissa ja auta valamaan Wikitravelille vankat perustukset.

Kaunas aleksotas bridge.jpg

Kaunas, Liettuan toiseksi suurin kaupunki sijaitsee vain päivän automatkan päässä Tallinnasta Via Balticalla, mutta on silti monelle suomalais-matkaajalle tuntematon matkakohde. Kahden joen yhtymäkohdassa sijaitsevaa kaupunkia puistoineen ja vanhoine taloineen ei kuitenkaan kannata aliarvioida. Kaupunki on myös hyvä kohde shoppailusta ja hyvästä ruoasta innostuneille eivätkä hinnat hirvitä. Kaunaksessa voi helposti kuvitella olevansa jossain mannereurooppalaisessa kaupungissa – kuka sanoi että pitää mennä merta edemmäs kalaan? (lisää...)


Kohteen päivitys

 1. Siirrä yltä uuden kohteen kuva ja kuvaus Etusivulle kohtiin KkKohdeKuva ja KkKohdeTeksti
 2. Päivitä etusivun cache [1] ellei muutos näy
 3. Lisää kohde Lista kuukauden kohteista -sivulle
 4. Poista keskustelu tältä sivulta ja siirrä se arkistoon.

Ehdotukset

Riika

Lähes kattava artikkeli, lähinnä hotellit puuttuu, mutta niitähän saa melkein lisättyä englanninkielisestä versiosta. Ypsilon 23. tammikuuta 2009 kello 08.50 (EST)

Tampere

Yllättävän hyvässä kunnossa, itse asiassa. Varmasti sopisi paremmin kesällä, mutta nyt kun kattavista kohteista näyttää olevan huutava pula niin... Ypsilon 23. tammikuuta 2009 kello 08.50 (EST)

 • Ehdotan kesäkuun kohteeksi. Ypsilon 1. huhtikuuta 2010 kello 05.00 (EDT)
 • Tampere on hyvä kesäkaupunki - ja Sauna Open Air on kesäkuussa, eli kannatetaan TimoM 18. toukokuuta 2010 kello 01.50 (EDT)

Kiova

Kuten sanottua, tämäkin alkaa olla kuukauden kohde-kunnossa, kiitos anonyymin kirjoittajan aktiivisuuden. Heinäkuun kohteeksi? Vai otetaanko mieluummin vielä jotain suomalaista kohdetta kesäksi (Tampere ja Kilpisjärvi ovat aika hyvässä kunnossa), ja säästetään Kiova elokuuksi..? Ypsilon 5. maaliskuuta 2009 kello 11.44 (EST)

Muuten harashoo, mutta tossa ei ole viela ensimmaistakaan hotellia, ja ravintola/baaritarjoilu on kanssa aika heikkoa. Eli en voi kannattaa kunnes noihin saadaan jotain. Jpatokal 6. maaliskuuta 2009 kello 05.29 (EST)