Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Ero sivun ”Wikitravel:Kuinka lisätä tiedostoja” versioiden välillä

Kohteesta Wikitravel
Loikkaa: valikkoon, hakuun
(Ak: Uusi sivu: Wikitraveliin voi ladata kaikenlaisia tiedostoja, mutta pääasiassa käyttäjät lataavat Wikitraveliin kuvatiedostoja. Katso Kuvapolitiikka. Ensisijaisesti '''kuvat tulisi lada...)
 
 
(Yhtä välissä olevaa versiota samalta käyttäjältä ei näytetä)
Rivi 1: Rivi 1:
 
Wikitraveliin voi ladata kaikenlaisia tiedostoja, mutta pääasiassa käyttäjät lataavat Wikitraveliin kuvatiedostoja. Katso [[Kuvapolitiikka]].
 
Wikitraveliin voi ladata kaikenlaisia tiedostoja, mutta pääasiassa käyttäjät lataavat Wikitraveliin kuvatiedostoja. Katso [[Kuvapolitiikka]].
  
Ensisijaisesti '''kuvat tulisi ladata Wikitravel Shared-sivustolle''' [http://wikitravel.org/shared/Main_Page]. Tällöin ne ovat myös eri kielten WikiTravel-sivustojen käytettävissä. Kannattaa myös tarkistaa, jos Wikitravel Sharedista löytyisi jo valmiiksi artikkeliin sopiva kuva. Jos kuitenkin kuvasi on kieliriippuvainen (esim. kartta suomen kielisillä teksteillä), tulisi se ladata tänne suomen kielisen Wikitravelin puolelle.
+
Ensisijaisesti '''kuvat tulisi ladata Wikitravel Shared-sivustolle''' [http://wikitravel.org/shared/Main_Page]. Tällöin ne ovat myös eri kielten WikiTravel-sivustojen käytettävissä. Wikitravel Shared-sivuston kuvia käytetään täsmälleen samalla tavalla kuin paikallisen Wikitravelinkin. Mikäli saman niminen kuva löytyy sekä Shared- että paikalliselta sivustolta, käytetään paikallista. Kannattaa myös tarkistaa, jos Wikitravel Sharedista löytyisi jo valmiiksi artikkeliin sopiva kuva. Jos kuitenkin kuvasi on kieliriippuvainen (esim. kartta suomen kielisillä teksteillä), tulisi se ladata tänne suomen kielisen Wikitravelin puolelle.
  
'''Älä lataa Wikitraveliin kuvia, joiden käyttöoikeuksista sinulla ei ole tietoa!''' Jos olet itse ottanut kuvan, tai erityisesti tiedät että tekijänoikeuksien haltija sallii kuvan käytön Wikitravelissa, voi tiedostoa käyttää.
+
'''Älä lataa Wikitraveliin kuvia tai tiedostoja, joiden käyttöoikeuksista sinulla ei ole tietoa!''' Jos olet itse ottanut kuvan, tai erityisesti tiedät että tekijänoikeuksien haltija sallii kuvan käytön Wikitravelissa, voi tiedostoa käyttää.
  
 
Tiedoston lisäyssivulla:
 
Tiedoston lisäyssivulla:

Nykyinen versio 5. toukokuuta 2007 kello 07.00

Wikitraveliin voi ladata kaikenlaisia tiedostoja, mutta pääasiassa käyttäjät lataavat Wikitraveliin kuvatiedostoja. Katso Kuvapolitiikka.

Ensisijaisesti kuvat tulisi ladata Wikitravel Shared-sivustolle [1]. Tällöin ne ovat myös eri kielten WikiTravel-sivustojen käytettävissä. Wikitravel Shared-sivuston kuvia käytetään täsmälleen samalla tavalla kuin paikallisen Wikitravelinkin. Mikäli saman niminen kuva löytyy sekä Shared- että paikalliselta sivustolta, käytetään paikallista. Kannattaa myös tarkistaa, jos Wikitravel Sharedista löytyisi jo valmiiksi artikkeliin sopiva kuva. Jos kuitenkin kuvasi on kieliriippuvainen (esim. kartta suomen kielisillä teksteillä), tulisi se ladata tänne suomen kielisen Wikitravelin puolelle.

Älä lataa Wikitraveliin kuvia tai tiedostoja, joiden käyttöoikeuksista sinulla ei ole tietoa! Jos olet itse ottanut kuvan, tai erityisesti tiedät että tekijänoikeuksien haltija sallii kuvan käytön Wikitravelissa, voi tiedostoa käyttää.

Tiedoston lisäyssivulla:

  • Hae tiedosto koneeltasi lisättäväksi
  • Valitse kohdenimi niin, että se kuvaa kyseistä tiedostoa (esim. Berlin_Tegel_Airport.jpg). Älä jätä kohdenimeksi digitaalikamerasi luomaa nimeä (esim. DSCF0365.JPG). Älä käytä välilyöntejä kuvan nimessä, vaan mieluummin alaviivaa.
  • Kirjoita lopuksi yhteenveto: mitä kuva esittää, kuka sen on ottanut ja milloin.
  • Jos lataat tiedostoa Wikitravel Sharediin, valitse lisenssi pudotusvalikosta. Jos lataat tiedostoa suomen kieliseen Wikitraveliin, lisää lisensointitieto vielä yhteenvetoon. Oletuksena kuvan tulisi olla Creative Commonsin Attribution-ShareAlike 1.0 -lisenssin mukainen, joten voit lisätä merkinnän CC-BY-SA yhteenvetoon. Lue lisää lisensseistä.