Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Wikitravel:Kuinka aloittaa uusi sivu

Kohteesta Wikitravel
Versio hetkellä 15. kesäkuuta 2007 kello 08.08 – tehnyt Jopo (keskustelu | muokkaukset) (Ak: Uusi sivu: Joskus sinun täytyy aloittaa uusi artikkeli Wikitraveliin, esimerkiksi uutta kohdetta tai uutta matkasanakirjaa varten. Tässä ohjeita kuinka se tapahtuu. Monia ihmisiä turhauttaa...)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Joskus sinun täytyy aloittaa uusi artikkeli Wikitraveliin, esimerkiksi uutta kohdetta tai uutta matkasanakirjaa varten. Tässä ohjeita kuinka se tapahtuu.

Monia ihmisiä turhauttaa ettei ohjelmistostamme löydy "Aloita uusi sivu" komentoa. Tämä on todellisuudessa tietoinen valinta, ei virhe. Valinta perustuu teorialle, että uusien sivujen pitäisi aina liittyä vanhoihin sivuihin ja olla osa yhtenäistä Wikitravelia sen sijaan, että ne olisivat eristäytyneitä yksilöitä.

Ainoa tapa aloittaa uusi sivu on luoda ensin linkki, joka osoittaa haluamallesi uudelle sivulle ja seurata sitten tuota linkkiä sivun muokkaamiseksi. Suosittelemme, että etsit sopivan aiheen selaamalla etusivulta tai käyttämällä vasemman laidan hakua. Jos esimerkiksi haluat kirjoittaa kaupungista, kannattaa etsiä oppaasta ensin se maa tai maakunta jossa kaupunki sijaitsee, ja luoda linkki kaupunkiin sinne.

Jos et millään löydä sopivaa aihetta josta linkittää, voit tehdä linkin käyttäjäsivullesi. Jos sinulla ei ole käyttäjäsivua, kokeile hiekkalaatikkoa.

Luodaksesi uusi linkki käyttäen Wikikoodia, kirjoita uuden sivun otsikko (mielellään artikkelin nimeämiskäytäntöjämme noudattaen) kaksoishakasulkujen väliin, [[Tähän tapaan]]. Tämä luo linkin uudelle tyhjälle sivulle, jonka otsikko on hakasuluissa määrittelemäsi.

Muista aloittaa uudet sivut oikeassa nimiavaruudessa. Yleisesti ottaen tämä tarkoittaa, että sivut jotka liittyvät Wikitravelin käyttöön (kuten ohjesivut, käytännöt, artikkelimallit ja artikkelit jotka selittävät projektia) menevät Wikitravel: nimiavaruuteen. Sinun täytyy vain kirjoittaa linkin alkuun Wikitravel:, [[Wikitravel:Tähän tapaan]].

Vähän on parempi kuin ei mitään

Muista, että sinun ei tarvitse käsitellä koko aihetta yhdellä kertaa. On täysin hyväksyttyä aloittaa artikkelin hahmotelmalla — tämä on helppoa käyttämällä sopivaa artikkelimallia ja lisäämällä siihen haluamasi tiedot.

Jos luot tyngän aloittaaksesi artikkelin, muut ihmiset seuraavat esimerkkiäsi ja lisäävät sivulle lisää tietoa. Vähän on parempi kuin ei mitään, joten ole rohkea ja aloita uusi sivu!

Wikitravel Shared

Wikitravel Shared on lähteesi kartoille ja kuville. Voit helposti käyttää niitä kuvittaaksesi Wikitravelin artikkelia.