Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Wikitravel:Kirjoitussävy

Kohteesta Wikitravel
Versio hetkellä 13. kesäkuuta 2007 kello 10.59 – tehnyt Jopo (keskustelu | muokkaukset) (Ak: Uusi sivu: Wikitravelin artikkeleiden '''sävyn''' pitäisi olla '''keskusteleva''' ja '''epävirallinen'''. Sen pitäisi kulkea kultaista keskitietä täysin epävirallisen slangin ("Helsinki O...)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Wikitravelin artikkeleiden sävyn pitäisi olla keskusteleva ja epävirallinen. Sen pitäisi kulkea kultaista keskitietä täysin epävirallisen slangin ("Helsinki ON IHQ!!!!") ja tönkön akateemisuuden ("Ottamalla suuntiman pohjoiseen ja tätä suuntaa prikulleen noudattaen saapuu normaalia kävelyvauhtia etenevä jalankulkija 57 sekunnissa ravitsemusliikkeen ovelle") välillä.

Eloisa kirjoitustyyli on tervetullutta. Reiluuden vaatimusta ei pidä tulkita niin, että tekstin pitäisi olla väritöntä ja tietosanakirjamaista. Esimerkiksi Pohjois-Korean ihmisoikeustilannetta voi hyvin kuvailla "orwelliaaniseksi painajaiseksi" ennemmin kuin todeta "joidenkin järjestöjen ilmaisseen huolestuneisuutta vähemmän kuin täydellisestä kansainvälisten ihmisoikeusstandardien noudattamisesta, vaikkakin tämä syyte on pontevasti kiistetty ulkoministeriön toimesta".

Varovaiset yleistykset ovat sallittuja, mutta älä päädy liioitteluun. On totuudenmukaista todeta "Sveitsin syövän tavallisen reppumatkailijan budjetin", mutta hieman liikaa sanoa "Unohda Sveitsin matka ellet ole valmis myymään munuaisiasi!".

Katso myös