Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Wikitravel:Kieliversioiden väliset linkit

Kohteesta Wikitravel
Versio hetkellä 14. kesäkuuta 2007 kello 11.10 – tehnyt Jopo (keskustelu | muokkaukset)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Wikitravelin käyttämä MediaWiki-ohjelmisto sisältää mahdollisuuden linkittää samaa aihetta käsitteleviä erikielisiä artikkeleita. Näitä kutsutaan kieltenvälisiksi linkeiksi.

Kieltenvälisten linkkien luominen

Lisätäksesi kieltenvälisen linkin sivulle, lisää sivun loppuun linkki seuraavassa muodossa:

''kielikoodi'':''artikkelin nimi''

Tässä kielikoodi on kaksikirjaiminen koodi Wikitravelin kielelle johon olet linkittämässä; etsi kunkin kielen koodi Wikitravelin kieliversiolistasta. Artikkelin nimi on kyseisen artikkelin nimi siinä versiossa, johon olet linkittämässä.

Kieltenväliset linkit eivät esiinny varsinaisessa artikkelitekstissä. Ne lisätään erityiseen Muut kielet -osioon sivun vasemmassa laidassa. Tällaiset linkit on tarkoitettu artikkeleille, joilla on täsmälleen sama aihe toisen kielen Wikitravelissa.

Kieltenväliset linkit tulee lisätä sivun loppuun. Uusille Wikimatkaajille on tarpeeksi vaikea oppia muokkaamaan sivuja; emme halua säikäyttää heitä joukolla muotoilukäskyjä ja vieraita sanoja heti artikkelin alussa.

Eri aiheet

Voit linkittää eri aiheiselle sivulle käyttämällä seuraavaa muotoa:

''kielikoodi'':''artikkelin nimi''

Huomaa kaksoispiste linkin alussa. Tämä jättää linkin artikkelitekstin joukkoon.

Tällaiset tekstin joukossa olevat linkit Wikitravelin toisiin kieliversioihin ovat harvoin hyödyllisiä lukijoille ja niitä tulisi välttää matkaoppaissa ja muilla päänimiavaruuden sivuilla. Niistä voi olla hyötyä keskustelusivuilla ja muissa paikoissa, joissa keskustelemme oppaan kirjoittamisesta.

Katso myös