Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Wikitravel:Keskustelusivut

Kohteesta Wikitravel
Versio hetkellä 2. kesäkuuta 2007 kello 23.04 – tehnyt Trsqr (keskustelu | muokkaukset) (Ak: Uusi sivu: Wikitravelissa jokaisella artikkelilla on oma keskustelusivunsa. Jos mielestäsi artikkelissa on jotain pahasti pielessä, mutta haluaisit toisen mielipiteen asiasta, on paras ottaa a...)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Wikitravelissa jokaisella artikkelilla on oma keskustelusivunsa. Jos mielestäsi artikkelissa on jotain pahasti pielessä, mutta haluaisit toisen mielipiteen asiasta, on paras ottaa asia esille keskustelusivulla.

Jos mielessäsi on jotain uutta artikkeliin lisättävää, ei kannata kainostella vaan suoraan lisätä asia artikkeliin. Jos sen sijaan sinusta tuntuu, että tiettyjä osa-alueita artikkelista olisi syytä jakaa eri kirjoittajien kesken, on keskustelusivu juuri oikea paikka asiasta sopimiseen.

Muotoseikkoja

Jokaisella sivulla on oma keskustelusivunsa. Pääset keskustelemaan artikkelista klikkaamalla sivun ylälaidassa olevaa keskustelu-linkkiä. Keskustelusivut ovat ihan normaaleja Wikitravel-sivuja, joten kaikki normaalit sivunmuokkausohjeet pätevät täälläkin.

Kommenttisi ko. sivulle on helppo allekirjoittaa laittamalla peräkkäin neljä tildemerkkiä: ~~~~.

Käyttäjien keskustelusivut

Jokaisella rekisteröityneellä käyttäjällä on oma keskustelusivunsa. Sinne voit jättää henkilökohtaisia viestejä käyttäjälle. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että kaikki kommentit ovat julkisia, ja kaikki voivat niitä lukea.

Kestikievari

Jos mielessäsi on jotain, joka koskee koko Wikitravelia eikä vain tiettyä artikkelia, on parempi ottaa asia puheeksi Kestikievarissa.

Etiketti

Ja jotta homma sujuisi leppoisissa merkeissä ja kaikilla olisi kivaa, on hyvää pitää mielessä seuraavat asiat:

  • Toisin kuin muualla Wikitravelissa, keskustelusivuilla ei tulisi muuttaa toisen kirjoittamaa tekstiä. Et siis voi mennä "laittamaan sanoja toisen suuhun".
  • Omia sanomisiaan voi tietysti korjata jälkeenpäin. Jos haluat tehdä selväksi, että muutit aikaisempaa tekstiäsi, voit yliviivata vanhat sanomisesi.
  • Älä kimmastu, vaikka joku muokkaisikin tekstiäsi. Loukkaava käytöstä ei kannata apinoida, vaan jättää asia sikseen.
  • Jos joku on vastannut kommenttiisi jo, ei sitä kannata enää muuttaa - muuten vastaaja voi näyttää hölmöltä.