Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Ero sivun ”Wikitravel:Keskustelusivut” versioiden välillä

Kohteesta Wikitravel
Loikkaa: valikkoon, hakuun
(Ak: Uusi sivu: Wikitravelissa jokaisella artikkelilla on oma keskustelusivunsa. Jos mielestäsi artikkelissa on jotain pahasti pielessä, mutta haluaisit toisen mielipiteen asiasta, on paras ottaa a...)
 
p (Etiketti)
 
(2 välissä olevaa versiota 2 käyttäjän tekeminä ei näytetä)
Rivi 21: Rivi 21:
 
Ja jotta homma sujuisi leppoisissa merkeissä ja kaikilla olisi kivaa, on hyvää pitää mielessä seuraavat asiat:
 
Ja jotta homma sujuisi leppoisissa merkeissä ja kaikilla olisi kivaa, on hyvää pitää mielessä seuraavat asiat:
  
* Toisin kuin muualla Wikitravelissa, keskustelusivuilla ei tulisi muuttaa toisen kirjoittamaa tekstiä. Et siis voi mennä "laittamaan sanoja toisen suuhun".
+
* Toisin kuin muualla Wikitravelissa, keskustelusivuilla ei tulisi muuttaa tai poistaa toisen kirjoittamaa tekstiä. Et siis voi mennä "laittamaan sanoja toisen suuhun".
* Omia sanomisiaan voi tietysti korjata jälkeenpäin. Jos haluat tehdä selväksi, että muutit aikaisempaa tekstiäsi, voit <strike>yliviivata</strike> vanhat sanomisesi.
+
* Omia sanomisiaan voi tietysti korjata jälkeenpäin. Jos haluat tehdä selväksi, että muutit aikaisempaa tekstiäsi, voit <strike>yliviivata</strike> vanhat sanomisesi lisäämällä alkuun<nowiki><strike> ja loppuun </strike></nowiki>.
* Älä kimmastu, vaikka joku muokkaisikin tekstiäsi. Loukkaava käytöstä ei kannata apinoida, vaan jättää asia sikseen.
+
* Joskus keskustelun käydessä kuumana, saattaa kirjoittaa jotain mitä ei tarkemmin ajateltuna kannattaisi kirjoittaa. Jos näin käy ja tajuat sen itse, käy ihmeessä muokkaamassa kirjoitustasi.
 +
* Älä kimmastu, vaikka joku muokkaisikin tekstiäsi. Muutenkaan loukkaava käytöstä ei kannata apinoida, vaan jättää asia sikseen.
 
* Jos joku on vastannut kommenttiisi jo, ei sitä kannata enää muuttaa - muuten vastaaja voi näyttää hölmöltä.
 
* Jos joku on vastannut kommenttiisi jo, ei sitä kannata enää muuttaa - muuten vastaaja voi näyttää hölmöltä.

Nykyinen versio 7. huhtikuuta 2008 kello 17.17

Wikitravelissa jokaisella artikkelilla on oma keskustelusivunsa. Jos mielestäsi artikkelissa on jotain pahasti pielessä, mutta haluaisit toisen mielipiteen asiasta, on paras ottaa asia esille keskustelusivulla.

Jos mielessäsi on jotain uutta artikkeliin lisättävää, ei kannata kainostella vaan suoraan lisätä asia artikkeliin. Jos sen sijaan sinusta tuntuu, että tiettyjä osa-alueita artikkelista olisi syytä jakaa eri kirjoittajien kesken, on keskustelusivu juuri oikea paikka asiasta sopimiseen.

Muotoseikkoja[muokkaa]

Jokaisella sivulla on oma keskustelusivunsa. Pääset keskustelemaan artikkelista klikkaamalla sivun ylälaidassa olevaa keskustelu-linkkiä. Keskustelusivut ovat ihan normaaleja Wikitravel-sivuja, joten kaikki normaalit sivunmuokkausohjeet pätevät täälläkin.

Kommenttisi ko. sivulle on helppo allekirjoittaa laittamalla peräkkäin neljä tildemerkkiä: ~~~~.

Käyttäjien keskustelusivut[muokkaa]

Jokaisella rekisteröityneellä käyttäjällä on oma keskustelusivunsa. Sinne voit jättää henkilökohtaisia viestejä käyttäjälle. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että kaikki kommentit ovat julkisia, ja kaikki voivat niitä lukea.

Kestikievari[muokkaa]

Jos mielessäsi on jotain, joka koskee koko Wikitravelia eikä vain tiettyä artikkelia, on parempi ottaa asia puheeksi Kestikievarissa.

Etiketti[muokkaa]

Ja jotta homma sujuisi leppoisissa merkeissä ja kaikilla olisi kivaa, on hyvää pitää mielessä seuraavat asiat:

  • Toisin kuin muualla Wikitravelissa, keskustelusivuilla ei tulisi muuttaa tai poistaa toisen kirjoittamaa tekstiä. Et siis voi mennä "laittamaan sanoja toisen suuhun".
  • Omia sanomisiaan voi tietysti korjata jälkeenpäin. Jos haluat tehdä selväksi, että muutit aikaisempaa tekstiäsi, voit yliviivata vanhat sanomisesi lisäämällä alkuun<strike> ja loppuun </strike>.
  • Joskus keskustelun käydessä kuumana, saattaa kirjoittaa jotain mitä ei tarkemmin ajateltuna kannattaisi kirjoittaa. Jos näin käy ja tajuat sen itse, käy ihmeessä muokkaamassa kirjoitustasi.
  • Älä kimmastu, vaikka joku muokkaisikin tekstiäsi. Muutenkaan loukkaava käytöstä ei kannata apinoida, vaan jättää asia sikseen.
  • Jos joku on vastannut kommenttiisi jo, ei sitä kannata enää muuttaa - muuten vastaaja voi näyttää hölmöltä.